Ermeloërs gooien het roer om en gaan ondernemen

ERMELO - Aanstaande zaterdag openen Machteld van de Kamp en Richard Spiekstra om 10 uur de deuren van hun nieuwe cadeauwinkel EigenwijZ. Zoals de naam doet vermoeden, hebben de nieuwe ondernemers een geheel eigen wijze. Ook hun producten en inrichting is geheel in eigen stijl. ,,Natuurlijk hebben we inspiratie opgedaan, maar we hebben vooral zelf bedacht hoe we het in Ermelo anders wilden doen,” vertelt Machteld van de Kamp. Het stel heeft een reeks bijzondere thee, koffie en chocolade opgenomen in het assortiment. ,,Producten waar we 100% achter staan,” legt de nieuwe winkelier uit.

De winkel, Stationsstraat 87, is geheel onder handen genomen. ,,We doen alles zelf,” zeggen ze enthousiast. Nu de opening nadert, is er gezonde stress. ,,Ik ben vooral benieuwd naar de reactie van mensen,” vertelt Van de Kamp terwijl haar partner druk bezig is met het installeren van de schappen waar de koffie op moet komen. Niks is doorsnee. De initiatiefnemers nemen een sprong in het diepe. ,,Voor ons is het een ‘window of opportunity’, een droom die al heel lang sluimert. We hebben nu ook bedacht dat als we het niet doen, we er spijt van krijgen.” Van de Kamp gooit daarmee het roer volledig om. Ze verlaat de zorgsector waar ze heel lang werkzaam was. Spiekstra kreeg door reorganisatie bij de Sligro de kans om de stap naar het zelfstandig ondernemen te maken. Het duo doet nu alles samen. Ze vullen elkaar op veel vlakken perfect aan.

Geur

Bij binnenkomst komt de geur van thee je tegemoet. ,,We hebben een prachtig theeproduct met echte theebladeren,” vertelt Machteld van de Kamp vol passie. ,,Wie kiest voor aardbeienthee treft daar ook zeker echte stukjes aardbei in aan.” Ook komt er in de winkel zes meter chocolade. ,,Hele bijzondere chocolade met een ware smaakexplosie.” Zo is er een Picasso, maar ook een met de naam Flowers, een gel van oranjebloesem, witte chocolade ganache met frambozen en rozen. Een chocolade belevenis. ,,Juist die beleving willen we in Ermelo creëren,” aldus de kersverse ondernemer. Naast hun koffie-, thee en chocolade aanbod, verkopen ze ook cadeauartikelen en woonaccessoires. Met de opening voor de deur kijkt het stel nog even terug naar alle voorbereidingen die eraan vooraf zijn gegaan. Het zoeken naar de juiste winkelvierkantemeters en het benaderen van de juiste leveranciers en vertegenwoordigers. ,,We zijn blij met dit concept en hopen dat mensen hier ook enthousiast van worden.” Aan Machteld en Richard zal het niet liggen. Zij zullen er volledig voor gaan en Ermelo een winkel bieden die er nog niet was. Bijna klaar voor de opening, maar dan begint het pas. ,,De kunst is dit goed op te pakken en in te blijven spelen op de trends,” vertelt Van de Kamp. ,,Wij hebben er ontzettend veel zin in.”