MiniMasters voor winkeliers en MKB

ERMELO/ REGIO - Rabobank Randmeren start samen met de Bedrijvenkring Ermelo en Jonge Ondernemers Ermelo de miniMaster Ondernemers en de miniMaster Winkelgebieden voor het versterken van de economie in de regio.

Erik Groeneveld, kantoordirecteur Rabobank Ermelo:,,In de eerste plaats zijn we natuurlijk een financiële dienstverlener, maar de Rabobank is meer dan alleen een bank. Zij geeft een deel van haar winst terug aan de samenleving via projecten die de regio sociaal, economisch en cultureel sterker maken. We willen een bank zijn met maatschappelijke impact en dat doen we onder andere via de samenwerking met de bedrijvenkring Ermelo en Jonge Ondernemers Ermelo in de organisatie van de Rabo miniMasters om ondernemers te helpen groeien.”

Sessies

Ondernemers staan voor grote uitdagingen. Maatschappelijke, economische en technische ontwikkelingen gaan snel. Hoe houd je je staande als MKB'er in de regio Ermelo? Hoe word en blijf je als winkelgebied aantrekkelijk voor zowel de consument als ondernemers? Daarom worden twee miniMasters georganiseerd, de eerste sessies starten in november.

miniMaster Ondernemers

Deze miniMaster biedt inzicht op welke trends ondernemers kunnen inspelen en hoe gezorgd kan worden voor financiële continuïteit en groei. Deelnemers krijgen praktische handvatten, onder meer op het gebied van strategisch management, alternatieve financieringsvormen en ondernemen in een digitale wereld, die direct in de praktijk toegepast kunnen worden.

miniMaster Winkelgebieden

Het is mogelijk én belangrijk om als winkelgebied aantrekkelijk te blijven voor zowel de consument als ondernemers. Inspelen op de huidige ontwikkeling en de lokale samenwerking van ondernemers, ondernemersverenigingen en gemeenten is hierbij van belang. Deze miniMaster gaat onder andere in op retail trends, citymarketing, het winkelplan en klantgerichtheid voor de toekomst. Het programma is daarom niet alleen aantrekkelijk voor ondernemers, maar voor alle betrokkenen in de winkelgebieden.

Samen bereik je meer

Groeneveld: ,,Het mooie van de samenwerking is vooral dat wij in de regio de krachten bundelen om samen meer te bereiken. Samen met klanten, ondernemers en overheden. De bedrijvenkring Ermelo, Jonge Ondernemers Ermelo en de Rabobank vinden het belangrijk om kennis te delen, mensen te verbinden en elkaar te versterken. Hiermee willen de organisaties zorgen voor een duurzame economische structuurversterking van het bedrijfsleven in de regio.

Het programma

De miniMaster Ondernemers is een compact, praktisch en hoogwaardig managementprogramma voor MKB'ers. Een minimaster bestaat uit acht Masterclasses die elk vier uur duren. Het hele programma omvat daarmee circa vier maanden. Onder leiding van een ervaren praktijkdeskundige wordt elke bijeenkomst een essentieel aspect van ondernemen behandeld. Naast expertise en inzicht bouwen deelnemers met de miniMaster ook een bijzonder netwerk op. Per miniMaster kunnen 20 ondernemers deelnemen. Bij het minimale aantal van 10 ondernemers wordt definitief gestart met het programma.
De eigen bijdrage is € 995,00 per persoon. Als klant van Rabobank Randmeren of als lid van de Bedrijvenkring Ermelo of Jonge Ondernemers Ermelo krijg je 50% korting en betaal je slechts € 497,50.

Aanmelden kan via www.rabo.nl/randmeren/miniMasters. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erik Groeneveld, kantoordirecteur Rabobank Ermelo. Hij is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 20 90 66 58.