Binnenkort opent De Likkepot

ERMELO - Pannenkoekenhuis Hop Pannenkoek Hop heeft haar deuren moeten sluiten. Na tien maanden besloot ondernemer Nikus Ligtermoet de naam dit weekend weer van de gevel te halen. De zaak aan de Stationsstraat 54 oogt leeg.

Voor de deur staat een oma met haar kleinkind. ,,Ik heb vanmorgen eerst op internet gekeken of ze wel open waren voordat ik het Jari beloofde." Tegen het raam staat een bord met de mededeling dat hier binnenkort een nieuwe eetgelegenheid komt, De Likkepot. Ligtermoet wil er niet op reageren. ,,Geen commentaar," appt hij. De ondernemer begrijpt niet waarom er vragen zijn. ,,We gaan gewoon schilderen..." Hij voegt er nog aan toe:,,Hop Pannenkoek Hop is een aanwinst voor Ermelo en we hebben het retedruk."

Recensies

Vorig jaar zomer nam Ligtermoet de lunchroom van banketbakker Knevel over. Tegelijkertijd bleek dat het pand alleen winkelbestemming had. De ondernemer liet zich echter niet uit het veld slaan en zette alles op alles om de juiste vergunning te krijgen. Ook kwam hij overeen dat hij dagelijks gebak af zou nemen van Knevel. Dat hij nu al een punt achter deze onderneming moet zetten is sneu, maar recensies op internet onderschrijven niet het woord 'aanwinst' wat Nikus Ligtermoet gebruikt. Klanten noemen het restaurant smerig, het servies vies en de bediening slecht. Die oma met haar kleinzoon is inmiddels doorverwezen naar De Ontmoeting, het restaurant waar ze wel pannenkoeken kunnen eten.

Van korte duur

Ligtermoet runde voordat hij in Ermelo begon een lunchroom BioRie in de Oranjerie in Apeldoorn. Ook had hij Rolling Toast met tosti's en wraps. Het was in Ermelo dus niet zijn eerste uitstapje in de horeca. Hop Pannenkoek Hop was van korte duur. Volgende maand zullen nieuwe horeca-ondernemers er de scepter zwaaien.