Lunchroom staat bekend om ambachtelijke pannenkoeken

ERMELO - Proeverij de Ontmoeting in Ermelo stapelt pannenkoeken, zoveel je wilt. Vanaf vandaag kunnen groepen vanaf vijf personen reserveren voor dit nieuwe concept. ,,We maken er een feestje van met een gedekte tafel voorzien van verschillende garneringen,” vertelt assistent-bedrijfsleider David de Vries. Pannenkoeken bakten de koks van Proeverij de Ontmoeting al jaren en daar staat deze lunchroom ook om bekend. ,,Nu maken we ook stapels!” vult De Vries aan.

Proeverij De Ontmoeting is niet meer weg te denken uit de Ermelose samenleving. Veertien jaar geleden openden de medewerkers met een verstandelijke beperking de deuren. Zij doen iedere dag, onder begeleiding, hun uiterste best om het de gasten naar de zin te maken met smaakvolle gerechten, taart, koffie en thee. Ook spelen ze in op de actualiteit. Zo werden er vrijdagmiddag stapels pannenkoeken gebakken voor de bewoners van In de Luwte vanwege de Nationale Ouderendag.

Geen dag hetzelfde

In de grote, open keuken maken de koks de lekkerste gerechten. ,,Pannenkoeken horen daar vanaf het begin al bij,” vertelt De Vries, die nu acht jaar werkt bij dit bijzondere bedrijf. ,,Het geeft mij veel voldoening om met deze doelgroep te werken. Hier bij Proeverij de Ontmoeting is geen dag hetzelfde.” Natuurlijk worden er dagelijks ambachtelijke pannenkoeken geserveerd. Men kan ook zelf een pannenkoek samenstellen met ingrediënten die op de kaart staan. Maar daarnaast is het nu dus ook mogelijk om een grote stapel pannenkoeken te bestellen. Deze kunnen op smaak worden gebracht met diverse garneringen, zoals jam, kaas, hagelslag, nutella, stroop & poedersuiker. Is de stapel op en hebben de gasten nog meer trek? Dan bakt de kok er nog graag een paar bij. Op woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond serveert Proeverij de Ontmoeting pannenkoeken en plateservice tot 19.30 uur. Het pannenkoekenarrangement geldt bij reservering vanaf vijf personen. Meer informatie klik hier