Chefkok Omar Dahak maakt buffet met kwaliteit

ERMELO – De Boterlap Ermelo werd voorjaar 2018 geopend en is vooral bekend om zijn houtskoolgrill. De laatste tijd kwamen er steeds meer vragen naar buffetten. Daar was chef-kok Omar Dahak niet zo van, maar hij ging uiteindelijk toch om. 

,,Het idee voor het buffet ontstond eigenlijk omdat er regelmatig naar werd gevraagd,’’ vertelt mede-eigenaar Gert Boonen. ,,In eerste instantie wilden we dat niet, maar de vraag bleef komen.’’ Uiteindelijk werd ook chef Omar Dahak overtuigd; hij wilde het wel proberen. ,,Maar, dan alleen op mijn manier,’’ vult Dahak aan. En dat werd het. Het werd een buffet Around the World waarbij invloeden van over de hele wereld een rol spelen. De chef heeft Marokkaans bloed, is Franse keuken geschoold, maar neigt steeds meer naar de Aziatische keuken. En dat zie je dan ook direct terug in het buffetaanbod: herkenbare smaken uit Italië, populaire invloeden uit Azië, maar ook de Noord-Afrikaanse smaken vullen het buffet. Na een aantal maanden proberen ontstond er een mooi palet aan gerechten: salades, warme gerechten en vis en vlees van de grill wat uiteraard live gebakken wordt op de plancha. Gisteravond nodigden de eigenaren van De Boterlap vrienden, bekenden en relaties uit voor een proeverij. En vroegen daarbij vooral om feedback.

Finetunen

,,Er zijn wat voorgerechtjes met verschillende sausjes en acht warme hoofdgerechten,’’ legt de chef uit. ,,Daarnaast een zestal koude salades en zes of zeven gerechtjes van de grill.’’ De hoofdgerechten staan te pruttelen in kleurrijke braadpannen en het restaurant ziet een beetje blauw van de grill. ,,Daar wordt nog aan gewerkt,’’ lacht bedrijfsleider Jan Andries van Bentum. De reacties van de gasten waren overwegend positief: ‘zo’n buffet zie je in de regio nog nergens’, ‘mannen, ga vooral hiermee door’. ,,Dit geeft wel hoop,’’ geeft Boonen aan het eind van de avond aan. ,,We moeten nu nog wel wat finetunen, maar dat gaat zeker lukken.’’ Het buffet wordt in drie prijsklassen aangeboden, van 24,95 tot een kleine veertig euro per persoon. ,,We bieden het nu alleen nog maar aan op verzoek voor een reservering van minimaal dertig personen,’’ legt Van Bentum uit. ,,Familiepartijtjes of bedrijfsfeesten. En we gaan niet op locatie want we hebben er hier een prachtige ruimte voor.’’