Certificaat voor duurzaam ondernemen

ERMELO - Havo b.v., producent van creatieve verbruiksmaterialen voor school en hobby ontving vandaag uit handen van wethouder Leo van der Velden de European Entrepreneurial Region Award (EER Award) Compliment. Het bedrijf ontving dit speciale compliment omdat duurzaamheid bij het bedrijf centraal staat.

Wethouder Leo van der Velden van de gemeente Ermelo reikte het compliment uit in de vorm van een certificaat, de provincie Gelderland bood daarnaast een taart aan. De provincie Gelderland mag zich in 2019 de meest ondernemende regio van Europa noemen. De provincie wil daarom, samen met de gemeenten in de provincie, zoveel mogelijk ondernemers in het zonnetje zetten die Gelderland helpen verduurzamen en groeien. Elke week wordt in één Gelderse gemeente een bedrijf ge-‘EER’d. Samenwerking, investeringsklimaat en groei van het ondernemerschap in de afgelopen tien jaar waren redenen voor de Brusselse jury om de prijs aan Gelderland te geven.

Onschadelijk

Havo b.v. Ermelo kreeg deze award omdat duurzaamheid centraal staat bij hun creatieve producten. Producten die onschadelijk voor mens en milieu zijn. Ook vallen de duurzame en milieuvriendelijke productiemethoden op en de verduurzaming van het bedrijfsgebouw. Het bedrijf bestaat al vijftig jaar en blijft stappen maken op het gebied van innovatie en duurzaamheid.