Zelfstandig reisadviseur regelt droomreizen

ERMELO – In april startte Daniëlle Dertien haar eigen reisonderneming Personal Touch Travel. Ze maakt reizen op maat. Als zelfstandig reisadviseur heeft Dertien nu het geluk dat ze van haar grootste passie haar werk heeft kunnen maken. 

De Ermelose werkt vanuit haar huis en heeft eigenlijk maar één uitgangspunt: het ontzorgen van de reiziger en het zo makkelijk mogelijk maken om het allerbeste advies te krijgen voor zijn/haar droomreis. Dit kan van een weekendje weg, een complete wereldreis, cruise of groepsrondreis tot een kampeervakantie in een stacaravan of glampingtent; ze regelt het allemaal. ,,Het begint bij het maken van een afspraak waar en wanneer het de klant uitkomt,’’ vertelt Dertien. ,,Tijdens de afspraak leren we elkaar kennen en bespreken we de vakantieplannen. Vervolgens maak ik een reisvoorstel op maat, inclusief vervoer, verblijf, accommodaties en extra's zoals excursies. Vervolgens bespreken we het voorstel samen door. Dat kan bij de klant thuis, telefonisch of zelfs per e-mail. Aanpassingen zijn altijd mogelijk. Pas als de klant tevreden is, wordt het voorstel omgezet in een boeking en zodra de reisbescheiden binnen zijn, is de reiziger klaar voor zijn/haar droomreis.’’

Personal Touch Travel is een franchiseformule waar Daniëlle Dertien (34) zich als franchisenemer bij heeft aangesloten. Er zitten nogal wat voordelen aan een zelfstandig reisadviseur. Zo wordt een afspraak gemaakt waar en wanneer het de klant uitkomt. De reisadviseur kan bij systemen waar de reiziger zelf niet bij kan, zo kan ze goed de prijzen vergelijken. Er is altijd één aanspreekpunt, voor, tijdens, en na de reis en ze is bij het ANVR/SGR en Calamiteitenfonds aangesloten. En ze is niet duurder dan een reisbureaus of online reisaanbieders, kortom: ,,Gemak, de reiziger hoeft niet urenlang te zoeken naar de perfecte reis. Ik geef service zonder meerprijs maar met persoonlijke aandacht en leuke tips,’’ aldus Dertien.

Aanstaande zaterdag staat Daniëlle Dertien op de Ermelose Herfstmarkt om haar onderneming een gezicht te geven. ,,In samenwerking met één van mijn camperleveranciers heb ik een Canadese camper kunnen regelen dat dient als mijn stand. De mensen die de markt komen bezoeken mogen de camper ook van binnen bekijken. Er staat koffie/thee/limonade en koekjes, maar ook een vuurkorf waar kinderen marshmallows kunnen 'roosteren' alsof ze in de Canadese natuur zijn,’’ lacht Dertien. ,,Maar dat is nog niet alles. Ik verloot ook een reischeque. Ik heb een quiz gemaakt en degene die de meeste antwoorden juist heeft krijgt een reischeque aangeboden.’’

Voor meer informatie over Daniëlle Dertien en Personal Touch Travel: www.personaltouchtravel.nl/nl/mobiele-reisbureau/danielle-dertien. Ze is ook te volgen op Facebook (Danielle Dertien Personal Touch Travel) en via LinkedIn (Danielle Dertien).