Ermelo’s restaurant stabiel in middenmoot top van Nederland

ERMELO – Vandaag werd de Lekker500 2020 uitgebracht. Voor de restaurants in de regio zijn, net als vorig jaar, niet veel verschuivingen ten opzichte van vorig jaar. Zowel Hotel Landgoed Het Roode Koper als De Echoput in Hoog Soeren zijn een plaatsje gezakt. Niet echt schokkend, dus.

In de Lekker 500 staan 67 nieuwe restaurants. Een aantal daarvan zijn ook doorgedrongen in de Top 100, waarvan Beluga Loves You uit Maastricht zelfs naar plaats 36 doorgestoten is. ‘t Nonnetje uit Harderwijk was in de regio de grootste stijger, van 33 in 2019 naar plaats 29 in 2020. Hotel Landgoed Het Roode Koper steeg drie jaar op rij, maar vanaf 2018 zakte het Sterrenrestaurant elke jaar een plaats en staat nu op plaats 50. De Basiliek uit Harderwijk staat wederom op plaats 59 en De Echoput uit Hoog Soeren zakt een plaatsje naar 88.

Provinciewinnaar

In de top van de Lekker 500 is er niet zo heel veel geschoven. Op nummer 1 staat wederom Inter Scaldes en De Librije op 2. Plaats 3 is dit jaar ingenomen door Tribeca in Heeze waardoor De Leest symbolisch naar plaats 4 is gezakt, zij het met een eervolle vermelding. Symbolisch omdat De Leest van Jacob Jan Boerma uit Vaassen eind van dit jaar gaat sluiten en de samenstellers van het magazine nu plaats 4 leeg hebben gelaten. En omdat De Leest dit jaar gaat sluiten is Restaurant ‘t Nonnetje de provinciewinnaar geworden.