'We hebben gewoon hard gewerkt' 

ERMELO – Vandaag opende modezaak Takko de deuren al van de nieuwe winkel. Morgen is de officiële opening, maar alles was vandaag al klaar. ,,We hebben gewoon hard gewerkt,” vertelt de nieuwe bedrijfsleidster Femke Looper lachend. Ze werkte de afgelopen drie jaar in het filiaal in Putten en vanaf vandaag is ze retail store manager en stuurt ze haar team aan.

De kledingrekken zijn goed gevuld met de herfstcollectie. Ook de winterjassen zijn al binnen en dat is niet raar nu 's nachts ook de vorst al zijn intrede doet. De eerste klanten weten de weg naar de Ermelose Takko al te vinden. Op woensdag 30 oktober en donderdag 31 oktober zijn er feestelijkheden, kortingen en voor de kinderen een ballonnenclown. 

Groei

Takko Fashion heeft een kleine tweeduizend winkels in 17 landen. De van oorsprong Duitse keten realiseerde in 2018 een lichte groei in een voor de modezaken turbulent jaar. Hoewel de omzet in de sector als geheel zwak was, mede onder invloed van een lange en hete zomer, sloot de kledingketen het boekjaar af met een bevredigend resultaat. Dit blijkt ook uit het jaarverslag dat onlangs gepresenteerd werd. Takko maakte vorig jaar zijn entree in Frankrijk met elf vestigingen. De textieldiscounter is in Nederland vooral aanwezig in kleinere steden. Vanaf nu dus ook in Ermelo.