'We willen het tij graag ten positieve keren'

ERMELO - De Nederlandse winkelstraat verandert in hoog tempo. Om hier toekomstbestendig mee verder te kunnen, hebben Ermelose vastgoedeigenaren samen met winkeliers, de Rabobank en de gemeente Ermelo het plan opgevat om het traject De Nieuwe Winkelstraat in te gaan.

Dit voorjaar tekenden 110 ondernemers een petitie omdat men vond dat er wat moest gebeuren. ,,Wij hebben dit gedaan omdat leegstand, hoge huren en de stille armoede onder winkeliers zorgen voor negativiteit in de winkelsraat," vertelt Hammie van Heukelum, één van de initiatiefnemers. ,,We willen het tij graag ten positieve keren." Zij overhandigde de handtekeningen met een taart in april aan burgemeestr André Baars. Donderdag is er opnieuw een taart aangeboden. ,Maar nu aan alle stakeholders, want wij gaan aan de slag!"

Handtekeningen

De gemeente Ermelo, CME, vastgoed en Rabobank hebben getekend voor deelname aan dit traject. ,,Daar zijn we ontzettend blij mee," aldus Van Heukelum. Dit betekent dat de kosten voor het traject ook gezamenlijk worden gedragen. ,,In januari worden wij en andere partijen/stakeholders uitgenodigd voor een eerste bijeenkomst om samen aan de slag te gaan." De doorontwikkeling van het centrum is essentieel, niet alleen in het belang van ondernemers, maar vooral in belang van alle inwoners en bezoekers. En daarmee van groot sociaal-economisch belang voor ons dorp.

DNA

De Nieuwe Winkelstraat heeft al meerdere winkelgebieden geholpen en met positief resultaat. Winkelcentra en -straten moeten een sterk DNA gaan ontwikkelen en het verschil gaan maken. Zich onderscheiden van de concurrentie. Hiervoor zijn een gezamenlijke visie en een collectieve financiering van marketing van groot belang. Experts van INretail zullen de Ermelose stakeholders hierbij helpen.