'Zorg dat Ermelo in de top 5 van MKB-vriendelijkste gemeenten komt'

ERMELO - Het MKB en familiebedrijven zijn heel belangrijk voor deze regio. Dat onderstreepte Jan Markink, gedeputeerde in de provincie Gelderland (VVD) tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW VeluweVallei, Bedrijvenkring Ermelo en Bedrijvenkring Harderwijk samenwerkend in Ecomic Board Noord-Veluwe. Markink; ,,Kenmerkende karaktereigenschappen van deze ondernemers zijn arbeidsmoraal, betrouwbaarheid, solide familie bedrijven en samenwerken.”

Voorzitter van de Bedrijvenkring Ermelo (BKE) Jolande Combee stipte het probleem van het grote tekort van vakbekwaam personeel aan. ,,Dit kost het bedrijfsleven miljoenen.” Binnen de Economic Board (voorheen de Diamant van Midden Nederland) werken ondernemers, onderwijs en overheid van de Noord-Veluwe samen. Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van een bedrijf. Combee onderstreept dit met een regionaal voorbeeld. ,,Transport- en logistiekbedrijven in de regio hebben krachten gebundeld en zorgen voor opleiding met baangarantie.” Centrum Transport en Logistiek is een initiatief van transportbedrijven uit Putten (Van Brug Tanktransport), Ermelo (St. van den Brink), Harderwijk (Ploeger) en Nunspeet (NE Distriservice en Kattenberg). Ook de Techniekacademie in Harderwijk is een voorbeeld waarbij overheid, onderwijs en ondernemers bij elkaar komen.

Visie 

Combee: ,,De BKE heeft afgelopen zomer haar visie voor de komende jaren aangeboden aan het college.” In deze visie heeft de BKE ervoor gekozen zich te focussen op drie onderwerpen. Eén daarvan is dus versterking van de relatie tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Daarnaast is de ruimtelijke ontwikkeling voor bedrijven een issue en tot slot willen de Ermelose ondernemers dat dit dorp in de top 5 van MKB-vriendelijkste gemeenten van Gelderland komt. Dat laatste werd stevig als opdracht meegegeven aan de verantwoordelijke wethouder. Afgelopen jaar eindigde Ermelo op plaats 42 van de 50 Gelderse gemeenten. Na alle officiële momenten was er tot slot nog volop ruimte om elkaar de hand te schudden en samen het gloednieuwe jaar af te trappen.