Gezocht: (leerling-) hoveniers

ERMELO - Wat heb je aan een hovenier met een hengel? Op die vraag gaf LooHorst Landscaping zaterdag tijdens de Opendag antwoord. LooHorst bestaat sinds 2004, opgericht door mensen met jarenlange ervaring in het groen, maar vooral ook mensen met passie.

Inmiddels werken er vijftig medewerkers bij het Ermelose hoveniersbedrijf. Om door te ontwikkelen zoekt eigenaar Reinald van Ommeren (leerling-) hoveniers en BBL-ers. Samen werken ze aan een waardevolle, groene buitenruimte. ,,En dat is meer dan met een hesje aan te staan schoffelen,” zo weten de medewerkers. Naast de aanleg en onderhoud van groen, (dak-)tuinen en terreinen hoort er ook vaak grondwerk, riolering, infiltratie, straatwerk en beplanting bij.

De Verbinding 

De afgelopen maanden hebben medewerkers van Loohorst hard gewerkt om de inrichting rondom De Verbinding te realiseren. Het gehele project bestond uit het bouwrijp maken, waterinfiltratie, rioleringen en verhardingen, het oplossen van hoogteverschillen. ,,Dat waren nogal wat uitdagingen,” weet Van Ommeren. Ook bij het Kroondomein van de Zorggroep Noordwest Veluwe werkt LooHorst hard om er iets bijzonders en duurzaams van te maken. Er worden materialen hergebruikt volgens het zogeheten cradle to cradle principe en wordt gezocht naar duurzame oplossingen. Zo worden de bankjes in de tuin gemaakt van de bomen die in en rondom het oude Rehoboth stonden.

Duurzaam

Bij LooHorst wil men zoveel mogelijk proberen om op een duurzame manier te werken. Vanzelfsprekend wordt er bij de inrichting van de buitenruimte gekeken naar de aanpak van wateroverlast en biodiversiteit. Dat maakt het werk heel divers. De vraag die de medewerkers zichzelf telkens stellen is: wat moeten wij doen om onze opdrachtgever een glimlach te bezorgen? Belangrijk daarbij is een goede samenwerking. Om het team uit te breiden op deze krappe arbeidsmarkt houdt Loohorst een aantal voorlichtingsavonden. Dit vindt plaats op 12 en 26 februari in Ermelo van 18.00 tot 21.00 uur. Het bedrijf is gevestigd aan de Buitenbrinkweg 51 in Ermelo.