Maak een stiltewandeling

ERMELO - Zaterdag startte de Boekenweek. Elise Walinga (Riemer&Walinga Boekverkoopers): ,,En... niet eerder in de geschiedenis was het Boekenweekthema zó passend bij onze winkel: Rebellen & Dwarsdenkers." Het Boekenweekgeschenk wordt dit jaar geschreven door Annejet van der Zijl. Özcan Akyol schrijft het Boekenweekessay van dit jaar.

Walinga: ,,Het grappige is: als dit het thema van de Boekenweek in 1952 was geweest, hadden we er weinig mee gekund. In die tijd waren we een maar brave boekwinkel." Zelf kijkt deze Ermelose ondernemer nu anders naar haar bedrijf. ,,In deze tijd van even snel contactloos pinnen bij zelfscankassa's, 5G, niet gewoon leven maar wat je doet, denkt en eet ook voor de buitenwereld moeten/willen etaleren op social media, koopzondagen en 's avonds laat al Whatsappend met je familie, vrienden én de buren half een Netflix-serie volgen terwijl je ook nog even nos.nl checkt en 'n webshopbestelling doorstuurt die morgen voor 10:00 bezorgd zal worden." Ze noemt de boekwinkel dan ook het toppunt van rebellie. ,,Waar iedereen rechtsaf sprint, kuieren wij linksaf."

 Tijd

Riemer&Walinga Boekverkoopers is een winkel waar mensen al snel de tijd vergeten. Een zaak waar je rustig kunt snuffelen en dwalen zonder doel. ,,Wij hopen dat mensen (tijdens de Boekenweek) met ons mee rebelleren en dat men ziet dat in deze wereld die steeds sneller en steeds meer tegelijk wil, je juist kunt vertragen, of zelfs letterlijk en figuurlijk stil kunt staan bij wat belangrijk voor je is. En dat is vast en zeker niet alleen het lezen van boeken," aldus Walinga.

Stiltewandeling

De Ermelose boekwinkel organiseert iedereen daarom uit voor een stiltewandeling in de Veluwse natuur. Het is de eerste keer dat Walinga een dergelijke wandeling organiseert en ze zou het ontzettend leuk vinden om samen te ervaren hoe het voelt om 'de zon echt te zien en de regen echt te voelen'. Om tijdens een wandeling echt niks te zeggen en alleen maar te kijken, luisteren en voelen. Wie mee wil wandelen kan zaterdag 14 maart om 08:30 starten met de wandeling van ongeveer twee uur. ,,Daarna is wie wil van harte welkom in de winkel om nog even na te kletsen. Het is wel belangrijk om je aan te melden in de winkel of via de website.