Knipsalon van Willigen sluit vooruitlopend op regeringsbesluit 

ERMELO – Knipsalon van Willigen sluit komende weken de deuren. ,,We doen dit vooruitlopend op een eventueel regeringsbesluit,” vertelt ondernemer John van Enk. Hij heeft dit besluit genomen voor de veiligheid van zowel klanten als personeel.

Afgelopen week deed de branchevereniging voor kappers (ANKO) al een oproep aan de overheid om voor kappers een noodfonds in te stellen. In de kappersbranche is sprake van veel, direct en langdurig contact met klanten. Hierdoor is het risico op besmetting groter. Daarnaast blijkt dat klanten sneller weg blijven.

Onzeker

HiziHair in Ermelo is vandaag (nog) wel open. Ondernemer Gert Koelewijn wacht op een besluit van de overheid. ,,Het is een onzekere tijd,” vertelt hij. ,,Normaal doe ik op maandag de bestelling van producten. Vandaag doe ik even niks, niet wetende wat er komen gaat.” Ook Nero Barbershop is (nog) open. ,,Wel wijzen we iedereen op het feit dat als men zich niet fit voelt, ook niet te komen.” Zijn agenda staat vol afspraken. ,,Van annuleringen is nauwelijks sprake. Maar we moeten volgens de richtlijnen afstand houden en dat is in onze branche wel een uitdaging.” Ook hij hoopt op een juiste beslissing van de overheid.

Consequenties

De consequenties van het virus en de verspreiding ervan zijn voor deze branche enorm. De keuze om, zonder noodfonds, een bepaalde periode je bedrijf te moeten sluiten, is moeilijk. Dit heeft enorme financiële consequenties. Volgens de ANKO kunnen en mogen deze ondernemers de gevolgen niet alleen dragen. De lokale ondernemers hopen op begrip van de klanten. ,,Houd onze sociale media in de gaten voor de laatste informatie," reageert John van Enk tot slot.