Ondernemer starten actie met tegoedbonnen

ERMELO - Overal in het land ontstaan bijzondere initiatieven van en voor mkb-ondernemers om te helpen gedurende de coronacrisis. Zo ook in Ermelo waar de twee jonge ondernemers Tsjibbe Wiersma en Patrick Adam het initiatief hebben genomen om een tegoedbon-platform op te richten voor winkeliers en horeca die de deuren hebben moeten sluiten. Zo hopen zij samen met de lokale bevolking de Ermelose middenstand een hart onder de riem te steken.

Normaal gesproken adviseert Wiersma ondernemers in online marketing en helpt Adam bedrijven met hun online en offline reclame, nu willen zij hun expertise ook inzetten om lokaal een steentje bij te dragen. ,,Het is een rare tijd en omdat wij zelf ondernemers zijn, willen wij graag andere ondernemers helpen," aldus de initiatiefnemers. ,,Vooral omdat wij beseffen hoe belangrijk de horeca en middenstand zijn voor onze samenleving." Zij doelen hiermee op het feit dat het vaak deze ondernemers zijn die (sport)clubs sponsoren en acties doen in het dorp. Ook zijn zij onlosmakelijk verbonden met evenementen in het centrum.

Eenvoudig

Nu een aantal zaken al de deuren heeft moeten sluiten, is het belangrijk deze actie in gang te zetten. ,,Het is heel eenvoudig," legt Tsjibbe Wiersma uit. ,,Mensen gaan naar de website www.middeninermelo.nl en vragen daar een tegoedbon bij hun favoriete zaak aan. Ze betalen het bedrag direct aan de ondernemer via een betaalverzoek (bijvoorbeeld een Tikkie) en krijgen vanuit Midden in Ermelo per mail de tegoedbon toegestuurd. Hiermee kunnen ze na de crisis hun aankoop betalen. Helaas is het niet mogelijk gebleken een systeem met iDeal betalingen op te zetten, dit was vanuit de bank op korte termijn toch niet mogelijk."

Ondersteuning

Door de aankoop van tegoedbonnen zorgen mensen direct voor financiële ondersteuning, ondanks dat winkeldeuren gesloten zijn. ,,Het geld komt direct bij de ondernemer en komt zo gelijk op de plek voor wie het bedoeld is. Naast het geld, moet het vooral ook een bemoediging zijn van de mensen die nu thuis zitten. Zo hopen we het saamhorigheidsgevoel met harde euro's voelbaar te maken," zegt Adam, die er heel enthousiast over is. ,,Samen staan we sterk!" De jonge ondernemers benadrukken dat ze dit niet doen vanuit een zakelijk belang en hebben daarom hiervoor zelfs een stichting opgericht.

Verrast

Patrick Adam en Tsjibbe Wiersma zijn de afgelopen dagen blij verrast doordat andere ondernemers zich belangeloos hebben ingezet om dit initiatief in relatief weinig tijd op gang te helpen. ,,Als dat de voorbode is, dan moet het goed komen," vult Adam tenslotte aan. Samen roepen ze iedereen op naar de website te gaan. www.middeninermelo.nl. De website wordt komende dagen nog verder aangevuld. Ondernemers die mee willen doen kunnen zich via de website aanmelden.