Ondernemer anticipeert op coronamaatregelen

ERMELO/ HARDERWIJK – Ondanks dat sportscholen en fitnessruimtes gesloten zijn, blijft coach en ondernemer Olav Pranger druk in de weer. Naast zijn Get Healthy TV realiseert hij met zijn team een bedrijfsuitbreiding.

Een verbouwing van de fitnessruimte aan de Gelreweg 4c in Harderwijk stond gepland voor later dit jaar, maar toen de coronacrisis een streep door de agenda van de coach en ondernemer zette, kon Pranger sneller schakelen. Hij nam onlangs het Bewegingscentrum Vrijheid in Harderwijk over en vormt dit nu om naar Get Healthy Harderwijk. ,,Leden kunnen straks met één abonnement gebruik maken van beide locaties," vertelt hij. Ook doet hij direct aanpassingen aan deze tijd, hij neemt de benodigde corona-maatregelen. ,,Ter bescherming van mijn team en onze leden," aldus Pranger. Afstanden tussen apparaten worden ruimer en ook worden er schermen aangebracht. ,,Zodra er groen licht gegeven wordt zijn wij er klaar voor, ongeacht de maatregelen waar we zonder twijfel aan zullen moeten voldoen.”

Belangrijk

Pranger en zijn team hielpen de leden van Get Healthy de afgelopen weken met online sportmogelijkheden. ,,Het is belangrijk om te bewegen, juist nu. Sporten verhoogt je weerstand en houdt je fit, maar geeft ook een boost aan je energie en positiviteit." Volgens Pranger zijn dat belangrijke elementen om door deze crisis heen te komen. ,,Veel mensen maken er bijna dagelijks gebruik van," aldus Pranger. ,,Er hebben slechts enkele leden hun abonnement opgezegd. Bijna iedereen blijft ons supporten. Daar ben ik dankbaar voor.” Hij mist de mensen. ,,Juist doordat we nu afstand van elkaar moeten houden, wordt het extra duidelijk hoe fijn het is om echt in contact met elkaar te zijn." Pranger steekt zijn kop niet in het zand. ,,Natuurlijk voelen wij als organisatie de crisis flink, net als veel anderen. Dat voelt alles behalve comfortabel. Maar ik heb er veel vertrouwen in dat wij deze crisis gaan doorstaan.”

Betrokkenheid

Aan de betrokkenheid van de leden zal het volgens Pranger niet liggen. ,,Ik heb ook altijd geprobeerd genoeg spaargeld apart te houden voor onvoorziene omstandigheden. Nu is dit er wel een van ongekende omvang en onzekerheid, maar ik vind de missie van Get Healthy te belangrijk om bij de pakken neer te gaan zitten.” Daarom drukt hij het gaspedaal dieper in dan ooit tevoren.

Gezondheid

Meer dan ooit wordt er deze dagen gesproken over gezondheid. Er zijn aanwijzingen dat mensen met overgewicht meer risico hebben op complicaties. ,,Ja, maar dat geldt voor zoveel bedreigingen voor de gezondheid," zegt Pranger, die uit ervaring weet wat overgewicht betekent. ,,Overgewicht vergt veel van het lichaam. Reden temeer dat ik geloof in hetgeen we bij Get Healthy de afgelopen jaren hebben neergezet en dat we doorgaan op de ingeslagen weg," sluit Pranger af.