‘Aan belangstelling niet te klagen’

ERMELO – Vandaag opende Fira Wonen officieel haar deuren in Ermelo. Velen keken er al weken naar uit, want een woonwinkel was er nog niet te vinden in Ermelo. Nu wel, en wat voor één?

Mede-eigenaar Ivo Janssens heet alle bezoekers, klanten en nieuwsgierigen persoonlijk hartelijk welkom en vraagt uiteraard ook wat ze er van vinden. De reacties zijn positief. De winkel is uitgerust met een enorm assortiment woonaccessoires met een chique uitstraling. Veel goud en zwart. ,,We hebben hier zo’n 46.000 artikelen en die moesten allemaal een plek krijgen,’’ vertelt Janssens. ,,Maar dat is gelukt en het ziet er niet overdreven vol uit. Vooral die zitjes achterin, strak gestyled, geven een sfeer van kleine kamertjes als voorbeeld hoe je de gekochte spullen thuis kunt neerzetten. We denken er over na om dit ook in Harderwijk te gaan realiseren. Want het geeft de klant een paar voorbeelden en het is ook wel erg mooi.’’ Het Fira Wonenconcept is al vrij snel in deze regio bekend geworden en zal op korte termijn verder uitgerold worden. Janssens: ,,We gaan binnenkort ook een winkel openen in Dronten, en dan komt Zwollen en Rotterdam, maar ook Nunspeet. Het moet een landelijke formule worden, en dat gaat ook lukken.’’

Zuil

Veel mensen bezochten vandaag de winkel aan de Stationsstraat 89, uit nieuwsgierigheid of omdat ze niet konden wachten om het assortiment ook eens in het echt te zien. ,,Het is jammer dat de Corona er nu tussendoor komt,’’ vertelt de eigenaar, dus we moeten rekening houden met het aantal bezoekers. Binnenkort komt er een informatiezuil in de winkel zodat de klanten kunnen zien of ze direct kunnen doorlopen of eerst moeten wachten.’’ Door groot in te kopen kunnen de prijzen laag worden gehouden, vertelde Janssens eerder aan Ermelo van NU. Vooralsnog is er aan aandacht niet te klagen en lopen veel klanten al met gekochte spullen de nieuwe winkel uit.