Foto-puntzakactie voor klanten

ERMELO – In juni 2015 openden Wouter en Larissa van der Haar hun Ermelosche Frietzaak, een jaar later werden zij eerste in de AD fritestest en nu bestaan ze al weer vijf jaar. Reden om iets terug te doen aan hun klanten, maar wel aangepast aan de Coronamaatregelen.

Van begin af aan wilden ze geen gewone snackbar zijn, en dat hebben ze volledig waargemaakt. Ze wilden alleen verse aardappelen, zelf uitgezocht bij een boer in Flevoland. Al gauw werd de menukaart verder verbreed en kwamen er meer burgers en snacks. Vorig jaar werden er zelfs de smaakvolle, gezonde Pokebowls aan toegevoegd. Vanaf het begin werd er een eigen Brandermayo ontwikkeld die ook te koop is voor thuis. Zo kwam er ook een speciale burger op de kaart gezet, mét de Brandermayo: de zogenaamde Branderburger. De ondernemers presenteerden maandspecials met bijzondere burgers die ook telkens door klanten konden worden getest. Maar niet alleen burgers kwamen als maandspecial in aanmerking, ook bijvoorbeeld de vegakroket, kipsaté of bal gehakt. Vorige zomer werden er zelfs friettoppings ontwikkeld, een groot succes.

Friettest

Het hoogtepunt in de afgelopen jaren was natuurlijk het winnen van de AD friettest in april 2016. Een enorme media-aandacht was het gevolg. Het jaar daarop werden ze ‘gewoon’ weer tweede. Op Tripadvisor worden ze al meerdere jaren geclassificeerd als ‘certificate of excellence’. Maar evenals de andere Horecaondernemers had de Ermelosche Frietzaak natuurlijk enorm last van de Coronacrisis. Werden er voor de crisis zo’n zeshonderd kilo aardappelen per week verwerkt, tijdens de crisis minder dan de helft. Die helft ging naar klanten die friet bestelden en die vervolgens werden bezorgd.

Acties

Regelmatig bedachten Wouter en Larissa van der Haar leuke acties. Zo serveerden ze in december 2018 een bijzonder driegangenmenu aan een veertigtal inwoners die eens extra aandacht verdienden. Larissa van der Haar: ,,Het ging om mensen die altijd voor anderen klaarstaan of mensen die om wat voor reden dan ook een heerlijk diner verdient hebben.’’ Maar ook tijdens de Coronacrisis werden zorgmedewerkers niet vergeten.

Puntzak

Om het lustrum met klanten te vieren worden er tot en met maandag lege puntzakken op verschillende plekken in en rond het dorp opgehangen. Wie deze vindt, kan de puntzak gratis laten vullen met patat. De plekken waar de zakken hangen, worden middels foto’s getoond op de Facebookpagina van de Ermelosche Frietzaak. Wouter van der Haar kijkt met plezier, maar vooral ook met trots terug op deze vijf jaar. ,,Wat veel mensen niet weten is dat we ook super trots zijn op ons leuke team. Er is een super gezellige sfeer en er zijn op de werkvloer al vele vriendschappen ontstaan. Daardoor is er weinig verloop, het merendeel van ons team werkt al langere tijd bij ons. In tegenstelling tot veel andere horecabedrijven, hoeven we dan ook nauwelijks tot geen moeite te doen om personeel te werven.’’