Anonieme donateur doet schenking

ERMELO - Marieke Walinga van Riemer & Walinga Boekverkoopers mocht vandaag prentenboeken doneren aan kinderen in St Jansdal. ,,Via de stichting 'Geef een prentenboek cadeau' kregen wij de vraag of we als boekhandel de prentenboeken van Woeste Willem wilden doneren namens een anonieme donateur."

Deze donateur heeft bij die stichting aangegeven dat hij of zij de prentenboeken van Woeste Willem én boeken voor de oudere kinderen & tieners wilde doneren aan alle kinderafdelingen van de ziekenhuizen in Nederland. Walinga: ,,Voor dit soort acties zijn wij altijd in en na contact te hebben gelegd met Marloes Nijland van de kinder & tienerafdeling van het St Jansdal konden we een afspraak maken om met het juiste aantal boeken die kant op te gaan." De medewerkers van het ziekenhuis waren ontzettend blij met deze actie en gaan met veel plezier de boeken uitdelen. Ook de baby’s die de komende tijd geboren zullen worden krijgen het boek van Woeste Willem cadeau.

Geef een prentenboek cadeau

De leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. 

Reden

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.
En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland. www.geefeenprentenboekcadeau.nl