Buiten sporten op oefenveld 

ERMELO - Vorige week opende Instituut Jacob Cats haar nieuwe sportveld. ,,Een prachtig oefenveld tegen het Veluws Massief,” vertelt Jeroen Schuur, eigenaar van deze praktijk. ,,Buiten is nu veiliger en prettiger. Ook groepslessen doen we buiten.” De uitbreiding van het instituut beperkt zich niet tot vierkante meters, ook het team is versterkt door de komst van Toby van Sluijs. Zij had 31,5 jaar haar eigen fysiotherapie praktijk in Ermelo-west maar heeft nu gekozen voor een fusie met toekomstperspectief.

Fysiotherapeut Toby van Sluijs heeft de afgelopen decennia een bloeiende praktijk opgericht. ,,Ik heb veel mensen met chronische problemen jarenlang begeleid. Zij hebben mij hun vertrouwen gegeven,” vertelt de Ermelose. Jarenlang dacht ze niet aan pensioen en kreeg ze vooral veel voldoening uit haar werk. ,,Maar nu heb ik samen met mijn man een perceeltje gekocht en wil ik niet meer de verantwoordelijkheid voor een eigen praktijk.” Van Sluijs wil haar klanten goed achterlaten. Met Jeroen Schuur had ze een klik en de twee praktijken passen goed bij elkaar. ,,Het vult elkaar mooi aan,” zegt Schuur. ,,Ook qua specialisaties en certificering.” Zo is Van Sluijs naast klassieke fysiotherapeut ook kinder- en oedeemtherapeut, beide therapieën worden ook gegeven bij Instituut Jacob Cats. ,,Tijdens de opening van het nieuwe sportveld zijn veel klanten uit mijn praktijk gekomen om ook hier kennis te maken. Zo kan de overdracht vrij geruisloos gaan,” vertelt Toby van Sluijs. Ze heeft op de locatie aan de Jacob Catalaan 76 ook haar eigen behandelruimte met een eigen ingang. 

Onder één dak 

Instituut Jacob Cats is bekend van de AlterG loopband. Dankzij deze, door de NASA ontwikkelde technologie, is (hard)lopen weer mogelijk voor vrijwel iedereen. ,,Daar hebben we al veel successen mee behaald,” vertelt Schuur. Maar onder het dak van het instituut gebeurt veel meer. Zo zijn er tal van fitnessmogelijkheden in het bewegingscentrum en staat er een team van specialisten klaar bij blessures en revalidatie. ,,We zitten in de zorg,” zegt Schuur. ,,Er is niks vervelender dan dat je lichaam niet goed functioneert.” www.instituutjacobcats.nl