WerkCentraal

'Het mist enige vorm van empatisch vermogen'

ERMELO/ HARDERWIJK – Onbeschoft noemen een aantal raadsleden het persbericht van Gemeentebelang Harderwijk-Hierden. De partij laat via de media weten een verkennend gesprek te willen houden met de commissaris van de koning John Berends om te komen tot een fusie. ,,Het mist enige vorm van empatisch vermogen,” stelt fractievoorzitter Bart van der Knaap (BurgerBelangen Ermelo).

De gemeenteraadsleden moeten nog bijkomen van de pittige politieke avond, gisteravond. Tijdens deze avond kondigde burgemeester André Baars zijn ontslag aan. Gemeentebelang Harderwijk-Hierden geeft, bij monde van Bert Holleman aan, dat er voor Ermelo grote voordelen zijn om met Harderwijk één gemeente te vormen. ,,Onze burgemeester is nauwelijks vertrokken,” reageert Ronald van Veen (CU), plaatsvervangend voorzitter. Hij heeft woensdagavond de vergadering in goede banen geleid.

Absurd en ongevoelig

Inmiddels reageren ook inwoners op het voorstel van Gemeentebelang Harderwijk/ Hierden. Iemand noemt het lijkenpikkerij. Van Veen: ,,Er is vooraf met ons niet eens een gesprek gevoerd hierover.” Fractievoorzitter Folkje Spoelstra (CU) lacht erom. ,,Er gebeuren op dit soort momenten ongepaste dingen.” De helpende hand die Gemeentebelang haar buurgemeente reikt, wordt door de Ermeloërs in elk geval niet gepakt. ,,Het is absurd en ongevoelig om zo'n voorstel op deze manier te doen,” verklaart Bart van der Knaap. Duidelijk is dat de boodschap in Ermelo in het verkeerde keelgat is geschoten.