Raadsleden weigeren voorstel van wethouder

ERMELO - Drie partijen (CDA, ChristenUnie en Progressief Ermelo) zeggen opnieuw ’NEE’ tegen de plannen om een parkeergarage te realiseren aan de Chevallierlaan. Het plan van wethouder Laurens Klappe strandde tijdens de politieke avond en de wethouder nam het terug naar de tekentafel. Maar nu is er is een digitale maquette gemaakt om te illustreren hoe het college toch wil voldoen aan de parkeerruimte die nodig is bij Markt 2.0 en hoe de parkeervoorziening hierin past.

Medio 2020 meldde wethouder Laurens Klappe dat er een parkeergarage gebouwd moest worden om te voldoen aan de opdracht. Dit stuitte echter op weerstand, zowel in de raad als bij de bevolking. Na vragen van partijen bleek dat er niet gerekend werd met de toegezegde 338, maar dat er mincontracten wordt gesproken over 380 plaatsen. Daarnaast is de wethouder volgens raadslid Ronald van Veen (CU Ermelo) niet voldoende in gesprek geweest met de betrokken ondernemers om tot een alternatief voorstel te komen. Eerder stelde Van Veen al dat op deze manier de ‘longen van ons dorp’ worden geamputeerd. Hij zei vandaag opnieuw ’NEE’ tegen de bouw van een parkeergarage. ,,Er is voldoende parkeergelegenheid.” Ook Erik van der Weide (CDA Ermelo) wacht op een alternatief voorstel. Volgens Anneke Knoppert (Progressief Ermelo) is haar partij ook tegen de bouw van een parkeerplaats. ,,Maar onze wethouder probeert gewoon een opdracht uit te voeren,” aldus Knoppert.

Bomen sneuvelen

Wanneer er een parkeergarage moet komen, sneuvelen er 64 bomen en een houtwal. Volgens de drie raadsleden zijn er andere oplossingen. De plannen voor een parkeergarage in welke variant dan ook, zullen in elk geval niet worden gesteund door het CDA Ermelo, de ChristenUnie Ermelo en Progressief Ermelo.