Einde, na tien jaar touwtrekken, in zicht

ERMELO - De termijn om de blokkade op de Prins Hendriklaan in het eerste kwartaal van 2021 te verwijderen is niet gehaald. Daarom heeft raadslid Dick te Brake namens het CDA vragen gesteld aan het college van Ermelo. ,,Ruim tien jaar speelt deze afsluiting al," zegt Te Brake. ,,Voor veel inwoners van Ermelo een onbegrijpelijke zaak. Gevaarlijk door afgesloten wegen, een nieuwe woonwijk die maar van één kant in te rijden is. Voor het CDA Ermelo een onverantwoorde situatie."

De Raad van State gaf op 14 oktober 2020 groen licht om aan de gang te gaan en een goed en verkeersveilig plan te ontwikkelen. De provincie Gelderland wilde zelfs hieraan bijdragen. ,,Mooier kan het niet," aldus het raadslid. Op 18 november vorig jaar heeft het college van Ermelo een brief aan de aan- en omwonenden van komende aanpassingen gestuurd. Hierin beloofde men dat het uiterlijk in het tweede kwartaal van 2021 afgerond zou worden. ,,Wij zijn een heel eind," meldde wethouder Laurens Klappe maandag. ,,Volgens mij gaat het nog om kleine puntjes." Te Brake: ,,Maar het college moet eerst aan de Gemeenteraad vragen om het krediet hiervoor vrij te geven om te beginnen."

Dat laatste is nog niet gebeurd. Voor het CDA Ermelo is het dan ook de vraag of er eindelijk in het komende kwartaal een goede en gewenste aanpassing gemaakt kan worden. ,,We willen dat er een einde gaat komen aan de soap die al jaren duurt." Daarom heeft Te Brake namens zijn partij hierover vragen gesteld. Hij wil weten waarom er nog steeds geen aanvraag bij de Gemeenteraad ligt. Daarnaast de vraag of het college de belofte van 18 november 2020 gaat inlossen.