Wethouder wil na verkiezingen graag stokje doorgeven

ERMELO - Wethouder Wouter Vogelsang zegt de politiek vaarwel. ,,Dit is mijn laatste kadernota,” zei hij woensdagavond tijdens de raadsvergadering. Wel maakt hij zijn termijn als wethouder af. Maar in maart 2022 zet hij na veertig jaar lokale politiek een streep onder zijn carrière. Zijn eerste stappen zette hij in 1982 bij de VVD en was 24 jaar raadslid. Met vier jaar wethouderschap (BurgerBelangen Ermelo) vindt hij het mooi geweest.

Vogelsang: ,,Ik heb dit kunnen doen met steun van mijn vrouw.” De wethouder, die koos voor de portefeuille financiën, had niet gedacht dat het zo zwaar was. ,,Maar ik ben het nooit uit de weg gegaan.” Vorig jaar kreeg de Ermeloër te maken met kanker. ,,Dat heeft ertoe geleid dat ik heb besloten dat het nu tijd wordt voor meer vrije tijd. Dat we nog dingen kunnen ondernemen en samen kunnen genieten.”

Menselijk

Vogelsang omschrijft zichzelf als een verbinder. Naast de financiële uitdaging die dit college is aangegaan, was het ook menselijk volgens deze wethouder een zware periode. Daarmee doelt Vogelsang op de bestuurscrisis en het vertrek van burgemeester André Baars. ,,Maar dit college heeft de financiën op orde weten te krijgen. Dat was een bereklus. We begonnen met een tekort van 5 miljoen en hebben nu de begroting voor de komende twee jaar sluitend.” Ondanks dat hij zijn vertrek vroegtijdig aankondigt, gaat hij de komende maanden nog vol aan de bak om deze termijn goed af te ronden. ,,Daarna hoop ik dat een jongere generatie het stokje van mij over wil nemen,” besluit Vogelsang lachend. Hij poseert voor de foto bij 't Weitje. ,,Een punt waar wegen elkaar kruisen, symbolisch voor de kruispunten van het leven."