Evelien Kars voorgedragen door bestuur

ERMELO - Leden moeten nog hun stem uitbrengen, maar Evelien Kars is door Progressief Ermelo als lijsttrekker naar voren geschoven. Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Kars heeft een missie: de politiek toegankelijker maken.

,,Dat was mijn persoonlijke drive om vier jaar geleden stappen te maken in de lokale politiek," aldus Kars. Ook voor Ermeloërs, die niet dagelijks bezig zijn met de politiek, moet het toegankelijker worden. ,,Om dat voor elkaar te krijgen, wil ik de keuzes die we maken goed uit kunnen leggen aan iedereen." Ze realiseert zich dat dit een grote uitdaging is met kritische en bezorgde inwoners. ,,Immers: je gehoord voelen en gelijk krijgen is niet hetzelfde." Kars maakt deel uit van de huidige vierkoppige raadsfractie van Progressief Ermelo. De fractie wordt nu nog geleid door Anneke Knoppert. Zij heeft besloten om zich niet meer verkiesbaar te stellen voor een nieuwe raadstermijn.

Actief

Kars heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als een zeer actief raadslid. De belangrijkste terreinen waar zij zich tot nu mee bezig heeft gehouden zijn ruimtelijke ontwikkeling en sport. In het oog springende projecten daarbij zijn de omvorming van Veldwijk van zorg- naar woningbouwlocatie en het nieuwe Sportcentrum. Daarnaast maakt Kars zich sterk voor de verbeteropgave die de raad zichzelf heeft gesteld als vervolg op de bestuurlijk-politieke perikelen van het afgelopen jaar. Ze neemt het lijsttrekkerschap graag op zich en weet zich daarbij nu al gesteund door het vertrouwen vanuit het bestuur.