SGP Ermelo presenteert kandidatenlijst 

ERMELO – Nestor van de raad Frans Snoek doet na de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 een stap terug. Snoek fungeert op de kieslijst van de SGP nog als lijstduwer op plaats 20. Een hele verandering want de Ermeloër is al vanaf 1972 betrokken bij de lokale politiek.

Snoek was bij de start van de nieuwe gemeente Ermelo, op 1 januari 1972 tot 1 mei 1977 raadslid. Vervolgens ging hij er een tijdje tussenuit om in april 1989 weer terug te komen. Hij is daarmee het langstzittende raadslid in de Ermelose gemeenteraad. In 2018 maakte hij overigens ook plaats voor de jongere garde, maar omdat de SGP Ermelo een wethouder mocht leveren, pakte Snoek opnieuw een raadszetel.

Kandidatenlijst

Vorige week dinsdag heeft de ledenvergadering van de SGP kiesvereniging Ermelo/Speuld ingestemd met de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De slogan waarmee de SGP de verkiezingen ingaat luidt: Stem in vertrouwen vóór Ermelo!’ Dit in navolging van de landelijke slogan. Er is gekozen voor deskundigheid, ervaring en talentvolle mensen. De afgelopen raadsperiode heeft in het teken gestaan van ervaring en kennisoverdracht. Dit om de stabiele koers van de SGP-inbreng te kunnen waarborgen.

Leo van der Velden

Bij de vorige verkiezingen heeft de partij een grote stemmenwinst geboekt, dat stemde tot dankbaarheid en verwondering. Bij de komende verkiezingen hoopt men de huidige positie verder uit te bouwen voor de toekomst van Ermelo. Leo van der Velden is voor de derde keer lijsttrekker. In het huidige college is hij wethouder met een brede portefeuille. De achterliggende periode zijn er binnen zijn portefeuille positieve resultaten geboekt, waaronder het verhogen van de kwaliteit van de openbare ruimte, het verbeterde onderhoud van wegen en fietspaden. Bovendien zijn er stappen gezet op het gebied van duurzaamheid en is het contact tussen de gemeente en ondernemers verbeterd. Pieter Stam staat wederom op de tweede plaats. Hij heeft inmiddels ervaring als raadslid in Ermelo en Soest. In de afgelopen raadsperiode heeft hij zich onder andere ingezet voor diverse woningbouwinitiatieven. René Heij neemt plek drie in. Hij heeft inmiddels een aantal jaren ervaring als fractievertegenwoordiger. Die ervaring neemt hij graag mee naar de nieuwe raad. Op nr. 4 en 5 is er plaats ingeruimd voor nieuwkomers. Dat zijn Gert-Jan Koetsier en Hans Gerald Roestenburg, hij draait inmiddels enige tijd mee in de steunfractie . Bert van der Garde heeft besloten zijn taak als fractievertegenwoordiger te beëindigen. 

Zondagsrust, woningbouw en bedrijfslocaties

De leden hebben tijdens de onlinevergadering ook ingestemd met het verkiezingsprogramma. Dit deelde Henry van Wingerden, de voorzitter van de kiesvereniging na afloop van de ledenvergadering mee. Speerpunten in het verkiezingsprogramma zijn: het behoud van de zondagsrust in Ermelo. Het stimuleren van de plaatselijke economie in combinatie met het zorgdragen voor de plaatselijke ondernemer. Daarnaast het volop inzetten op woningbouw in Ermelo en het verhogen van het onderhoudsniveau van de leefomgeving zoals die in de huidige coalitie weer op peil is gebracht.