'Ik zie veel toekomst in CPO projecten'

ERMELO - De 20-jarige Hans Gerald Roestenburg start zijn oranje oldtimer, een Volkswagen Kever. Met deze auto rijdt hij graag naar de basisschool in Speuld waar hij les geeft in de bovenbouw. Naast zijn werkzaamheden besteedt hij veel tijd aan de lokale politiek. En wel voor de SGP-Ermelo/ Speuld. ,,Het begon als redactielid bij het kwartaalblad Johannes Calvijn,” vertelt hij. Maar als steunfractielid zit ik dichter bij het vuur.”

Roestenburg geniet van zijn werk als onderwijzer. ,,Ik vind het leuk om kennis over te dragen, de kinderen dingen te leren. Tegelijk zie ik de vraagstukken die er spelen. Goede huisvesting, een veilige schoolomgeving, maar ook onderwerpen als schoolzwemmen en hoe belangrijk het is dat er voldoende sportfaciliteiten zijn!”

Woord van God

De twintiger is zich meer en meer gaan interesseren in de lokale politiek. ,,Bij de SGP kon ik al snel mijn inbreng geven. Ik wil graag de belangen van de burgers vertegenwoordigen en kan dat het beste bij de SGP. Het Woord van God is voor mij hierin leidend.” Hoewel hij zelf nog niet concreet op zoek is naar een woning, begrijpt hij dat veel jongeren op zoek zijn naar passende huisvesting. ,,Ik zie veel toekomst in CPO projecten. Het is mooi als de gemeente hierin kan faciliteren.” Zijn politieke ambities zijn nog jong. ,,Ik hoef niet perse wethouder te worden. Wat belangrijk is dat we ons realiseren dat we in een prachtige gemeente wonen. We hebben veel natuur, voorzieningen en vooral de mensen in Ermelo maken het een bijzondere plek waar ik graag woon. Het is belangrijk dat we goed zorgen voor ons dorp. Als ik daar in de gemeenteraad in de toekomst een steentje aan bij kan dragen, dan doe ik dat graag.”