Werken in geboortestad

ERMELO - Esther Heutink-Wenderich, oud-wethouder van de gemeente Ermelo en momenteel werkzaam als wethouder (van buiten) in de gemeente Enkhuizen, wordt namens het CDA wethouder in Nijkerk. De drie coalitiepartijen in Nijkerk, CDA, PRO21 en VVD, hebben een akkoord bereikt over de komende bestuursperiode.

De fractievoorzitters van de drie coalitiepartijen hebben de plannen voor de periode 2022-2026 maandagmiddag bekendgemaakt waarna de vier wethouders werden voorgesteld. Heutink-Wenderich krijgt de portefeuille wonen/ruimtelijke ordening waarin de nieuwe coalitie de nadruk legt op het realiseren van woningen voor alle doelgroepen: jong, oud, gezinnen en alleenstaanden door middel van het bevorderen van de doorstroom, het bijbouwen van huizen en creatieve woonoplossingen. Een ander belangrijk speerpunt van de coalitie is het werken aan een open en transparante bestuurscultuur tussen gemeente en inwoners en tussen raad en college. Er wordt zoveel mogelijk samenwerking gezocht tussen gemeente, inwoners, ondernemers en belanghebbenden.

Ermelo

Heutink-Wenderich woont in Ermelo en is geboren en getogen in de gemeente Nijkerk. In de gemeente Enkhuizen heeft ze veel ervaring opgedaan met het werken met een raadsbreed akkoord, waarin de tien verschillende partijen in de gemeenteraad samenwerkten. ,,Ik heb in Enkhuizen geleerd hoe belangrijk het is transparant te zijn, altijd de samenwerking te zoeken en met de hele raad in gesprek te zijn en blijven. Ik vind het fantastisch om nu voor mijn geboortestad Nijkerk aan de slag te mogen gaan en kijk er enorm naar uit om me volop te gaan inzetten voor de prachtige portefeuille wonen. ‘’