Wilhelm komt met nieuwe fractie

ERMELO - De nieuwe gemeenteraad is in Ermelo net geïnstalleerd, maar de eerste veranderingen zijn nu al een feit. Op 31 mei is de partij BurgerBelangen Ermelo namelijk opgeheven. Raadslid Han Wilhelm die namens BurgerBelangen Ermelo in de gemeenteraad zit, zal na het zomerreces onder een andere naam verder gaan.

,,We denken nu goed na over een nieuwe organisatievorm/rechtspersoon en een naam," vertelt Wilhelm. Voor hem komt hiermee een einde aan een hele roerige tijd. De maanden voor de verkiezingen werden gekenmerkt door veel spanning binnen de partij. Mensen werden geroyeerd en BurgerBelangen Ermelo werd opgesplitst in BBE-a en BBE-b. Dat heeft zijn weerslag gehad in de verkiezingsuitslag. Wilhelm heeft echter doorgezet en wil zich met zijn nieuwe fractie committeren aan het verkiezingsprogramma van BurgerBelangen Ermelo. ,,Het programma en de kandidaten zijn de basis waarop mensen kiezen."

Wethouder

BurgerBelangen Ermelo is in 2013 opgericht en voortgekomen uit GemeenteBelang en De Dorpspartij. Om de krachten te bundelen, was het uitgangspunt in de gemeenteraad te vertegenwoordigen met één sterke lokale partij. Van 2014 tot 2022 bezette BurgerBelangen Ermelo drie raadszetels. De laatste raadsperiode leverde BurgerBelangen Ermelo wethouder Vogelsang. Na de verkiezingen van 2022 kwam BurgerBelangen Ermelo terug met één zetel.