Bea van 't Hul geeft voorzittershamer door 

ERMELO - Tijdens de Algemene ledenvergadering van Progressief Ermelo is Liesbeth Bronkhorst unaniem gekozen tot voorzitter van het bestuur. Ze neemt de voorzittershamer over van Bea van 't Hul. Tijdens de drukbezochte ledenvergadering. die deze keer gehouden werd in de Gondelier bij de jarige Kanovijver, bleek dat er een groot vertrouwen is in de nieuwe frontvrouw.

Liesbeth Bronkhorst maakt al enige jaren deel uit van het partijbestuur en is daarmee goed voorbereid op haar nieuwe rol als voorzitter. ,,Progressief Ermelo heeft een essentiële rol in de Ermelose politiek om ons dorp groener en socialer te maken; wij kunnen lokaal het verschil maken en daarmee onze praktische steen bijdragen aan de grote vraagstukken die er wereldwijd zijn. Een mooie club om je voor in te zetten!”, aldus de kersverse voorzitter. Een groen en sociaal hart Liesbeth woont sinds 1966 in Ermelo met uitzondering van de 4 jaar dat zij HBO natuur- en bosbeheer studeerde in Velp. Na diverse banen bij o.a. Staatsbosbeheer en de Kon. Nederlandse Hippische Sportbond is zij nu werkzaam als directeur-bestuurder van de Stichting Stad & Natuur Almere. Deze stichting verbindt mens en natuur d.m.v. programma’s voor natuurbeleving, natuureducatie en meedoen in het groen. Daarnaast is zij lid van meerdere besturen in het sociale/groene domein.

Afscheid van een oudgediende 

Tijdens de ALV werd ook afscheid genomen van vertrekkend voorzitter Bea van ’t Hul. Zij is vanaf 2012 in verschillende functies actief geweest voor Progressief Ermelo; lid van de steunfractie, fractievertegenwoordiger, raadslid, secretaris van het bestuur en de afgelopen 4 jaar als voorzitter. Ook organiseert zij ieder jaar in november samen met de ChristenUnie de Ermelose Natuurwerkdag. Gelukkig keert Van 't Hul de partij niet de rug toe, maar zal ze zich als actief lid blijven inzetten voor een groen en sociaal Ermelo. Zoals ze zelf lachend zegt: ,,Jullie zijn nog niet van mij af…”.