Opvolger Gert Jan Brouwer staat klaar

ERMELO - VVD-raadslid Monique van den Broek neemt ontslag. Haar avontuur in de gemeentepolitiek begon in 2003 als fractie-ondersteuner. Daarna werd ze beëdigd als raadslid en was ze vijf raadsperioden actief. Gert Jan Brouwer zal haar opvolgen.

Deze 58-jarige ondernemer verving begin dit jaar fractievoorzitter Herma van der Weide, die door een blessure een aantal maanden moest herstellen. Brouwer was ook al fractievertegenwoordiger namens de VVD Ermelo. 

Raadswerk is belastend

De reden dat Van den Broek haar ontslag aankondigt is omdat het moeilijk te combineren is met haar dagelijks werk. ,,De functie van gemeenteraadslid heb ik al die jaren met volle overgave vervuld. Er zijn in al die jaren vele vraagstukken langs gekomen, die om een weloverwogen besluit vroegen. Met name op het gebied van ruimtelijke ordening heb ik mogen bijdragen aan de besluitvorming van vele woningbouwprojecten. Daar ben ik trots op." Van den Broek noemt haar politieke carriere een leerzame ervaring. ,,Ik ben de VVD leden en kiezers dankbaar voor het vertrouwen dat ze steeds weer in mij hebben gesteld,” aldus het vertrekkend raadslid. lopen. De zwaarte van deze functie speelt haar echter parten. Vooral als de vergaderingen uitlopen. ,,Dat heb ik het laatste jaar in toenemende mate ervaren. Je realiseert je dan dat het tijd wordt het stokje over te dragen aan een opvolger." En die staat in de persoon van Gert Jan Brouwer ingewerkt klaar. Het afscheid van Monique van den Broek zal plaatsvinden in de raadsvergadering van 24 mei. Daarna zal Gert Jan Brouwer opnieuw worden beëdigd tot raadslid.