'Geen vertrouwen in Désirée Meijsen'

ERMELO – Raadslid Henk van Bruggen (VVD) heeft bij de burgemeester zijn ontslag ingediend. Hij werd een aantal weken terug getroffen door een herseninfarct. ,,Mijn daardoor onstane gezondheidssituatie en de eerste uitslagen van medische onderzoeken hebben aangetoond dat ik duidelijke keuzes moet maken en het op een aantal gebieden rustiger aan moet doen.” Van Bruggen betreurt het dat hij ook zijn werk als VVD-raadslid van de gemeente Ermelo moet opgeven.

Volgens de VVD-kandidatenlijst van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, is Désirée Meijsen de eerst beschikbare kandidaat om de, door het vertrek van Henk van Bruggen vrijkomende raadszetel, in te nemen. Echter en op basis van vlak voor en na de laatste verkiezingen voorgevallen situaties, heeft o.a. de voltallige VVD-fractie (Hugo Weidema, Henk van Bruggen en de als fractievertegenwoordiger optredende Daniëlle Terpstra) vorig jaar al aangegeven geen vertrouwen te hebben in een goede samenwerking met Désirée Meijsen. Daarom legt ook Hugo Weidema zijn taak als raadslid neer.

Conclusie

Daniëlle Terpstra heeft besloten haar werk als VVD-fractievertegenwoordiger neer te leggen. Ze zal ook de dan vrijkomende raadszetel van Hugo Weidema niet accepteren. ,,Vol overgave hebben wij ons in raad en raadscommissies ingezet voor de belangen van Ermelo en de VVD. Met veel spijt moeten wij echter de conclusie trekken dat, door de aangekondigde toetreding als VVD-raadslid van Désirée Meijsen, het voor ons noodzakelijke plezier in het raadswerk zal verdwijnen.” Een bijzondere situatie die snel een vervolg zal krijgen.