Meijsen hoogst verbaasd over uitspraak partijgenoten

ERMELO - ,,Ik ben heel erg verbaasd zoals het gegaan is,” zegt Désirée Meijsen van de VVD. Ze reageert hiermee op het bericht dat VVD fractievoorzitter Hugo Weidema vanmorgen heeft doen uitgaan. Weidema heeft hierin zijn ontslag als raadslid aangekondigd zodra Meijsen als raadslid wordt geïnstalleerd. Ook Daniëlle Terpstra, momenteel fractievertegenwoordiger voor de VVD, heeft in deze verklaring aangegeven op te stappen als Meijsen in de raad komt. De raadszetel die vrijkomt door het aanstaande vertrek van Weidema zal Terpstra om dezelfde reden dan ook niet accepteren.

Het VVD bestuur betreurt de ontstane situatie, maar men blijft achter Meijsen staan. ,, Désirée heeft recht op haar raadszetel en verdient de steun van het bestuur, net zoals andere leden die verdienen zodra ze in Ermelo namens de VVD als volksvertegenwoordiger aan de slag gaan.” De plaats in de raad komt omdat Henk van Bruggen zich wegens ziekte moet terugtrekken. ,,Dat is in de eerste plaats afschuwelijk voor Henk,” zegt Meijsen. Anderhalve week geleden werd ze door fractievoorzitter Hugo Weidema gevraagd als opvolger en daar heeft ze volmondig ja op gezegd. ,,Ik vind de politiek heel leuk en draai al een poosje mee.”

Inhoud

Meijsen was niet op de hoogte van de inhoud van de persverklaringen van Daniëlle Terpstra en Hugo Weidema. Ze is geschrokken dat men op deze manier naar buiten is getreden. Yuri Visser meldt namens het VVD bestuur dat de gang van zaken schadelijk is voor het aanzien van de politiek in het algemeen en de VVD in het bijzonder. ,,Vanuit het bestuur zijn de afgelopen tijd meerdere gesprekken gevoerd met zowel Hugo en Daniëlle als met Désirée. Er is verschillende keren mediation aangeboden om te onderzoeken of er alsnog een werkbare situatie kon worden gecreëerd. Ook vanuit de Kamercentrale Gelderland van de VVD werd mediation aangeboden. Helaas zagen Hugo en Daniëlle geen heil in zo’n traject.”

Geen weg terug

Voor Désirée Meijsen is er geen moment geweest om terug te komen op haar besluit. ,,Het verleden laat ik los. Als de rust is weergekeerd, gaan we verdere plannen uitzetten.” Het partijbestuur betreurt het vertrek van Weidema en Terpstra. ,,Hugo heeft zich de afgelopen vijf jaar als raadslid met veel overgave op het raadswerk gestort. Daniëlle was afgelopen jaar als fractievertegenwoordiger erg actief. Daarvoor zijn we hen veel dank verschuldigd,” zo besluit Visser namens het bestuur. Momenteel wordt bekeken hoe de door het aanstaande vertrek van Weidema vrij te komen zetel in kan worden gevuld.