Plannen Driehoek hebben vertraging

ERMELO - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een apart bestemmingplan op te stellen voor de verplaatsing van tuincentrum De Struukakkers aan de Struikakkers 23 naar het gebied van de Driehoek.

Het huidige plan De Driehoek heeft vertraging opgelopen als gevolg van ingediende inspraakreacties en gewijzigde en nieuwe initiatieven.

Verhuizing

De verplaatsing van het tuincentrum is van belang voor het bedrijf om door te kunnen groeien, maar ook wordt hiermee een verbetering van het woon- en leefklimaat bereikt in het centrum. Het tuincentrum ligt momenteel midden in een woonwijk. Op deze locatie zullen woningen worden gerealiseerd.

Knip

Gezien het belang van de verplaatsing van het tuincentrum uit het centrum van Ermelo, het belang van woningbouw in het centrum en de financiering die hiermee gemoeid gaat, is het noodzakelijk een knip te maken tussen deze twee gebieden en hiervoor twee aparte bestemmingplannen vast te stellen. Vanaf 8 maart zal het ontwerpbestemmingsplan voor het tuincentrum ter inzage worden gelegd.

Ook de wijzigingen aan bestemmingsplan De Driehoek worden gelijktijdig opgepakt. Aangezien dit meer werk betreft zal dit plan later ter inzage worden gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan wordt op 18 mei ter inzage gelegd. De beoogde vaststelling van het plan vindt plaats in oktober.