Politici plakken posters

ERMELO – Plakkers klaar? Plakken maar…. Burgemeester André Baars opende vanmorgen op de gemeentewerf de start van de verkiezingscampagne. Alle partijen beplakten voor het eerst de gemeentelijke verkiezingsborden. 

,,Er waren al enkelen eerder bezig geweest om borden en posters te plaatsen, maar vandaag werden de gemeentelijke borden voor het eerst beplakt,’’ aldus Baars. ,,Het is een soort van proef om gezamenlijk met alle partijen vandaag de borden te beplakken. De gemeente heeft gezorgd voor een gemeentegebakje en een muzikaal intermezzo.’’ In de bedrijfsruimte op de gemeentewerf stonden de borden klaar om te worden beplakt. Ze waren genummerd, zodat iedereen zijn of haar plek wist. John Vis verzorgde het muzikale intermezzo, de gemeente het gemeentegebakje en de koffie: een en al gemoedelijkheid en gezelligheid.

Verdeelde taken

Ad de Kort was de enige deelnemer van het CDA, maar nam zijn werk niet minder serieus. ,,Tja, de rest van de partij is de wijk in om de burger te ontmoeten.. We zijn immers de partij van de samenleving. We verdelen de taken.’’ De Kort leek een ervaren behanger, Sarath Hamstra was de enige die zonder kreukels op de borden verscheen. ,,Ach, de kreukels gaan er later wel uit,’’ lachte Folkje Spoelstra bij ‘haar’ poster. ,,En ja, ik heb ze zelf ook.’’ De Christen Unie Ermelo was vertegenwoordigd met een goed plakteam die in een rap tempo hun lijsttrekker op de borden wist te krijgen. De VVD kwam vanmorgen met de grootste ploeg. Meer dan tien personen waren aanwezig, maar dat kwam ook omdat iedereen op de foto wilde bij hun nieuw beplakte bestelbus. Er werd dan ook een groepsfoto gemaakt, met letterlijk lijsttrekker Herma van der Weide achter het stuur.

Plooien gladstrijken

Voor de SGP, de partij van het gezin, hielpen vrouw en kinderen van Dirk Jan van Dalfsen mee om ‘frontman’ Leo van der Velden strak op de borden te krijgen. Met een eigen techniek, een verfroller, werden de plooien van Van der Velden gladgestreken. Progressief Ermelo, een partij om rekening mee te houden, had als enige partij de wethouder ingezet. Daar was vast over nagedacht. Laurens Klappe plakte dan ook alsof zijn ‘leven er vanaf hing’. BurgerBelangen Ermelo was vertegenwoordigd door Bart van der Knaap, Wouter Vogelsang en Luuk van Beek. De nieuwe lokale partij Ermelo-Liberaal werd vertegenwoordigd door lijsttrekker Désirée Meijsen en haar man Frank. Meer kandidaten heeft deze partij dan ook nog niet. Eerst de posters, zullen ze wellicht gedacht hebben.
Vertegenwoordigers van Groep Hop schitterden door afwezigheid. Kwam zij niet plakken omdat de partij momenteel nog in een conflict gewikkeld is met de gemeente over het gebruik van sandwichborden om lantaarnpalen? Volgende week worden de verkiezingsborden, mét de posters, door de gemeentewerkers op de vaste plekken in de gemeente geplaatst.