Onderscheiding voor vertrekkende wethouder

ERMELO – Donderdagmiddag reikte burgemeester André Baars een Zilveren Pauw uit aan Jan van den Bosch. De uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsreceptie in de foyer van de Dialoog. Met deze onderscheiding wil het gemeentebestuur waardering uitspreken over de jarenlange inzet van Jan van den Bosch op politiek en maatschappelijk gebied.

Na 11 jaar wethouderschap nam Van den Bosch afscheid van het lokaal bestuur. Hij heeft op vele terreinen een grote bijdrage geleverd in het belang van de Ermelose samenleving. Als wethouder ruimtelijke ordening heeft Jan van den Bosch diverse complexe, soms al lang lopende dossiers tot een goed einde gebracht. Hij stuurde als projectwethouder het veelomvattende programma centrum vernieuwing aan. Ook zette hij zich in om de woningvoorraad in Ermelo te verbeteren en deze aan te laten sluiten op de behoeften van de inwoners. Daarnaast was hij ook eerste loco-burgemeester.

Hervormde Gemeente Ermelo

Naast zijn werkzaamheden als wethouder vervulde en vervult Jan verschillende functies binnen het CDA. Daarnaast is hij lid van de Ledenraad Vereniging Vrije Universiteit Windesheim en zet hij zich op diverse vlakken in voor de Hervormde Gemeente Ermelo. Jan van den Bosch, een Ermeloër in hart en nieren, kreeg voor deze bijzondere verdiensten de Zilveren Pauw.