Groen of water

ERMELO - Boodschappen doen en lokale politici tegenkomen, dat lijkt op verkiezingstijd. Toch was het afgelopen zaterdag anders. De raadsleden trokken er namelijk gezamenlijk op uit om zo in gesprek te komen met inwoners. En hoewel het thema 'groen' was, wilde een aantal mensen het toch over andere zaken hebben. Dat kon ook. ,,Het zwembad was een veel gevraagd onderwerp," meldt raadslid Ronald van Veen (ChristenUnie Ermelo) na afloop. ,,Het leuke was dat mensen het echt gelezen hebben en voor gesprek hier naar toe komen," stelt raadslid Cor Louwerse (CDA Ermelo).

,,Het was erg leuk!" reageert Bart van der Knaap (BurgerBelangen Ermelo). ,,Mensen die speciaal hiervoor naar De Enk kwamen om in gesprek te gaan." Het thema groen is hiermee het eerste onderwerp waarbij de gemeenteraad de mening van de inwoners betrekt bij de besluitvorming. Sommige mensen vertellen dat het best wat groener kan, anderen zijn zeer tevreden. Groen in Ermelo is dan ook een redelijk veilig onderwerp. De raad zal binnenkort nog met andere onderwerpen bij de inwoners terugkomen om hen bij de besluitvorming te betrekken. Daarom is het nu ook mogelijk dat burgers zelf onderwerpen aandragen waarmee de raad aan het werk moet. Dit horen de raadsleden graag. Aanstaande dinsdag is de raad ook vertegenwoordigd tijdens de Weekmarkt. En men staat tussen 11.30 en 13.00 uur ook bij De Baanveger.

Digitaal

Dit is een eerste stap richting een volwaardige maatschappelijk raadsprogramma waarbij burgers worden betrokken. De raad moet zelf goed kijken naar de onderwerpen die ze verder wil behandelen. ,,Samen bespreken we welke richting we op willen en hoe we dat kunnen bereiken," zo melden de raadsleden. Ze gaan het gesprek aan, op straat én digitaal. ,,De ervaring die we opdoen met het eerste onderwerp nemen we mee bij de volgende. Zo gaat het steeds beter en wordt Ermelo steeds mooier!" Op iedere locatie staan twee raadsleden die graag jouw mening horen. Wil je weten waar ze precies staan? Kijk op www.ermelo.nl/jaikdenkmee