CDA kiest voor vertrouwde en nieuwe gezichten

ERMELO - De Ermelose Daisy Vliegenthart staat op de vierde plaats van de concept-kandidatenlijst van het Gelderse CDA voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019. De lijst wordt aangevoerd door Gerhard Bos uit Apeldoorn, op twee en drie staan de huidige gedeputeerden Bea Schouten uit Wijchen en Peter Drenth uit Doetinchem. 

,,Ik heb de afgelopen vier jaar ervaren als een grote leerschool," vertelt statenlid Vliegenthart die heel blij is met deze vierde plek. ,,Pas als je er middenin zit, kom je er achter hoe divers het werk in de provincie is." Een deel van de huidige fractie keert terug op de nieuwe lijst. ,,Maar er zijn ook nieuwkomers," aldus de Ermelose. ,,Het is een mooie mix van nieuwe en ervaren mensen." Zo staan op plaats vijf en zes nieuwkomers Bertine van Hooff (directeur van Burgers' ZOO, Arnhem) en Hans van Ark uit Wapenveld. 

Ermelo

Daisy Vliegenthart is momenteel vooral betrokken op economisch vlak. Zo heeft ze zich enorm ingezet voor het startersbeleid en is er een Startversneller geïntroduceerd. ,,Het is leuk om startende ondernemers in Gelderland een extra zetje in de goede richting te geven." Natuurlijk zijn er ook provinciale thema's die lokaal spelen en waar de Ermelose zich extra bij betrokken voelt. ,,Ik denk dan aan het groeiende aantal wildaanrijdingen en de verkeersveiligheid. Maar ook de problematiek van de A28 waar we ons richting Den Haag hard voor maken." Vliegenthart is trots op Ermelo en benoemt haar dorp dan ook met regelmaat in het Provinciehuis. ,,Ik weet wat hier speelt en dat is belangrijk om mee te nemen."

Kwaliteiten   

Voorzitter van het CDA Jeroen de Jong laat weten trots te zijn op de kandidatenlijst. ,,We hebben een goede mix gevonden tussen de diverse regio’s en kwaliteiten van de kandidaten. En wat daarnaast heel belangrijk is, is dat deze lijst de vernieuwing die we hebben ingezet uitstraalt. We willen nog meer de provincie in, luisteren wat er speelt en niet vanuit het Arnhemse regeren.” De concept-lijst wordt verstuurd aan de lokale CDA-afdelingen, die wijzigingsvoorstellen kunnen indienen op deze lijst. Op de ledenvergadering van 15 december wordt de lijst definitief vastgesteld.