BurgerBelangen Ermelo zoekt de interactie op

ERMELO – De mening van burgers wordt gevraagd. De Ermelose Jongerenraad (EJR) doet onderzoek naar de woonwensen van jongeren. Natuurdeskundigen gaan met elkaar in debat over de komst van de wolf en de gemeenteraad raadpleegt inwoners waar hun belastinggeld aan uit moet worden gegeven.

De aftrap wordt gedaan door BurgerBelangen Ermelo op maandagavond 6 mei. Deze partij vraagt haar kiezer of ze tevreden zijn. Onder leiding van Evert te Napel zullen de fractie- en commissieleden van BurgerBelangen Ermelo met kiezers in gesprek gaan over de gedane verkiezingsbeloften.

Nut

Deze lokale partij stelde in haar verkiezingsprogramma in 2018 dat inwoners betrokken moeten worden op het moment dat het nog nut heeft. Niet voor niets was de slogan ‘Gewoon Samen Doen’. De gespreksavond op 6 mei sluit hierop aan. Fractieleden willen de kennis van buurtbewoners zo optimaal benutten en hopen op veel input. Zo beloofde de partij 240 woningen voor jongeren en starters. ,,Ook wilden we de hondenbelasting afschaffen. Dat is nog niet gelukt,” vertelt fractievoorzitter Bart van der Knaap. ,,Dat kunnen we ook uitleggen.” BurgerBelangen Ermelo vroeg tijdens de verkiezingstijd voor meer ruimte voor fietsers en voetgangers in de Stationsstraat en herinvoering van schoolzwemmen. ,,Maar we namen ook het initiatief voor het kinderpakket.”

Afronding dossiers

In deze raadsperiode, waar BurgerBelangen Ermelo een coalitie aanging met Progressief Ermelo, VVD en SGP, kreeg men te maken met de afronding van lastige dossiers uit de vorige raadsperiode. ,,Hierbij moet je denken aan de nieuwbouw Kerklaan/ Postlaantje, De Driehoek, maar ook het financiële tekort,” aldus Van der Knaap. Om met het laatste te beginnen, zullen de fractieleden met bezoekers in gesprek gaan waar het geld aan uit kan worden gegeven. Dit doen zij met het programma dat speciaal voor de kerntaken discussie is ontwikkeld.

'Belofte maakt schuld' 

'Belofte maakt schuld’, met die slogan gaat de partij op 6 mei het gesprek aan. De bijeenkomst vindt plaats op een nog nader te bepalen locatie. Belangstellenden kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. ,,Voorop staan de vragen die bezoekers hebben,” legt Van der Knaap uit. ,,We willen graag in gesprek over hoe verder te gaan voor de komende drie jaar. Het wordt niet zenden of ontvangen,” aldus de fractievoorzitter. ,,We willen juist de interactie met de inwoners. Dat is de democratie anno 2019.”