WerkCentraal

ChristenUnie geeft vogelhuisjes weg

ERMELO – In navolging van de actie van de gemeente Ermelo heeft de ChristenUnie Ermelo vijftig vogelhuisjes laten maken om die weg te geven aan de inwoners van Ermelo. De CU hoopt met deze actie op een natuurlijke manier iets te doen aan de overlast van de eikenprocessierups.

Er was heel veel belangstelling voor de huisjes, die eind december werden aangeboden. Binnen een paar dagen waren alle huisjes al gereserveerd. De afgelopen maand zijn de vogelhuisjes gemaakt door medewerkers van de stichting Materra, een organisatie die een plek biedt aan mensen die door psychische, verstandelijke of lichamelijke beperkingen (nog) niet aan het arbeidsproces kunnen deelnemen.

Glimlach

,,Het is mooi om te zien dat de vogelhuisjes zorgen voor een glimlach,’’ aldus ChristenUnie-raadslid Dick Tillema. ,,Allereerst al bij de makers van de prachtige, grote huisjes. De vogelhuisjes zijn overigens gemaakt van gebruikt pallethout door Fred en Henk van de afdeling Houtbewerking van Materra.’’ Natuurlijk gingen leden van de CU een kijkje nemen bij de mannen. ,,Tijdens de rondleiding die we kregen, bleek dat Materra allerlei moois maakt van hout.’’

Vervolg

De ChristenUnie bezorgt deze en komende week de door Materra gemaakte vogelhuisjes zelf bij de ‘winnaars’ thuis. ,,We hopen echt op een vervolg van deze actie,’’ aldus raadslid Ronald van Veen. ,,Het zou mooi zijn als aan een boom bij elk huis in de gemeente een vogelhuis hangt. Dan hebben we echt huisje, boompje, meesje!’’ De ChristenUnie geeft dan ook graag het spreekwoordelijk stokje door aan een andere politieke partij of organisatie, zodat de bewustwording voor een natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups verder vorm wordt gegeven.