Egbert moet ook onder het mes

ERMELO - Zaterdagavond 28 maart gaf Egbert een verrassingsoptreden voor Bep van de Ridder, een jubilaris bij DVS’33. De week erop, donderdagavond 2 april was Egbert aanwezig bij de feestelijke opening van café Ome Co in Harderwijk. De sfeer zat er goed in en het publiek zong de meeste nummers uit volle borst mee.

Café Ome Co is gevestigd in voormalige café Maatjes. Dijkhuis: ,,Het is een mooi café geworden met 2 bars, waar je gezellig en ontspannen een biertje, wijntje of fris kunt drinken. En voetbal kijken. Ook Coen en Merijn met hun personeel zullen daar een steentje aan bijdragen.’’ En uiteraard mogen ze Egbert bellen als er feest gemaakt moet worden. Zaterdagavond was de officiële seizoensopening van camping De Haeghehorst. Zoals elk jaar trakteren de eigenaren Ronald en Alexander Haage hun gasten op een gezellige avond met lekker hapjes en drankjes. En als er dan gezelligheid moet worden gebracht, wordt natuurlijk de Ermelose volkszanger Egbert Dijkhuis uitgenodigd. Niet verwonderlijk omdat hij al jaren met zijn gezin in een caravan op deze camping staat. Vorige week werd de caravan uit de winterstalling gehaald en op de camping geplaatst. ,,De caravan staat hier al jaren. En nee, ik ga er niet mee naar andere plaatsen of landen. Nee daar kan ik ook echt niet mee rijden, is veel te groot. Hij is wel zes meter lang. En als ik die dan achter m’n bus hang, is het wel tien meter. Dat gaat me niet lukken.’’ Zijn vrouw Carina beaamt dit: ,,Het is heerlijk voor onze meiden. Die spelen de hele dag buiten. Dat doen ze niet als we gewoon thuis zijn. Dus echt ideaal. En als Egbert moet zingen, kunnen we hier lekker blijven en genieten.’’ Langzamerhand stroomt de zaal vol en Egbert begint met de warming-up. Veel mensen blijken Egbert te kennen, geen wonder als je ziet hoe hij met zijn publiek omgaat.

Operatie

Maar… het is niet altijd feest. Immers, aan de andere kant wacht Egbert vol spanning op de operatie aan zijn heup. Wat hem betreft mag dat snel gebeuren, hij heeft er veel last van. Maandag hoorde hij wanneer de operatie in St.Jansdal gaat plaatsvinden: woensdag 13 mei. Hij weet nu tenminste waar hij aan toe is. De orthopedisch chirurg die Egbert gaat operen is Roy Brokelman. En…. Ermelo van Nu zal Egbert natuurlijk bijstaan bij de operatie. We zullen zo ‘live mogelijk’ verslag brengen.