Foto boven haar bed

ERMELO – Anderhalve week geleden werd volkszanger Egbert Dijkhuis opgeschrikt door de mededeling dat één van zijn grote fans, Ciska van der Linde in het ziekenhuis lag, herstellende van een hersenbloeding.

Een begeleidster van De Eikenhorst, een afdeling van ’s Heeren Loo kwam bij Egbert aan de deur om dit te vertellen. De Ermelose zanger bedacht zich niks en belde om een afspraak te maken om op ziekenbezoek te komen. Ciska was inmiddels weer terug op het paviljoen en Egbert werd gastvrij ontvangen door begeleiders Erwin en Cora. ,,Bij binnen komst lag Cisca gelukkig te glunderen in de huiskamer,” vertelt Egbert. ,,Ze vond het fijn dat ik even op ziekenbezoek kwam. Ze wist gelukkig nog allemaal wat er met haar was gebeurd en Ciska vertelde dat ze acht dagen in het St Jansdal had gelegen.”

Fotomoment

Het werd een gezellige boel op De Eikenhorst waar inmiddels meer cliënten wakker waren geworden. ,,We kregen een heerlijke bak koffie en een lekkere koek. Natuurlijk moesten er ook foto's gemaakt worden!” Nog geen tien minuten later had Erwin een mooie foto van Egbert en Cisca uitgeprint. ,,En die hangt natuurlijk nu bij haar boven het bed.” Na nog een bakje koffie te hebben gedronken er gezellig te hebben bijgekletst, kwam het moment van afscheid nemen. ,,Dat kon niet zonder lieve omhelzingen en dikke knuffels,” lacht de volkszanger, die bewondering heeft voor het betrokken personeel.

Verrassing!

Dit weekend stond er voor Egbert een verrassingsoptreden gepland voor Yvonne van Dijk. ,,Echt niemand leek ervan te weten! Dus een verrassing in een mooi en compleet afgezette achtertuin met een bar, lekker eten en drinken.” Rond 19.00 uur begon de volkszanger met zijn repertoire en de feeststemming zat er snel in.
Zondag kon hij het zingen overlaten aan zijn dochters. In café de Molenaer mochten Charina en Chantal meedoen aan de optredens onder leiding van zangpedagoog Peggy Vlijm. Egbert nam met zijn vrouw Carina plaats aan de bar en bestelde bij uitbater Marco van Dijk een biertje. ,,Gezellig druk en leuk!” meldde Egbert die trots was op zijn dochters. ,,Iedereen genoot ontzettend en Peggy mag zeer tevreden zijn met het resultaat.” En natuurlijk maakte Egbert er een filmpje van.