Volkszanger gaat weer swingend door het leven

ERMELO – Het zijn drukke tijden voor volkszanger Egbert Dijkhuis die helemaal hersteld is van zijn heupoperatie. ,,Chirurg Roy Brokelman is heel tevreden! Hij laat mij weer swingend door het leven gaan." Het werk bij Trouw Nutrition heeft Dijkhuis ook weer opgepakt en verder staat hij op diverse podia en evenementen.

Twee weken geleden voelde Dijkhuis zich even koning toen hij met de VIP bus mee mocht rijden in de Puttense Automobielparade. ,,Organisator van dit prachtige evenement De Heer Joop Ploeg uit Ermelo heette Burgemeester Lambooij en alle deelnemers welkom en wenste ze een mooie dag toe. Het was bijna 38 graden, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een mooie route van zo’n 30 km dwars door Putten met onderweg een tussen stop bij Strand park Nulde, Afslag 10.” En waar Dijkhuis gaat, is ook L&G Support uit Nijkerk om het geluid goed te regelen.
De volkszanger keek zijn ogen uit toen een Ford uit 1914 werd voorgereden. ,,Prachtig! Ook stond er een heuse rally auto een Lamborghini.” Op het heetst van de dag trad Egbert Dijkhuis op voor volle terrassen. ,,Ook was er nog een collega Daniel Oostra uit Zandhuizen die twee heerlijk sets zong waar ik van genoot! De organisatie vroeg ons dan ook om volgend jaar voor de 7e editie weer terug te komen , en dat doen we met alle liefde en plezier.”

Taeke

Zaterdagavond was er in het buitengebied veel gebrom te horen. Dit was afkomstig van het NK Gazonmaaierracen, een evenement georganiseerd door Johan van Ginkel. Natuurlijk werd er in het weiland aan de Nijkerkerweg ook feest gevierd. ,,En daar mocht ik een bijdrage aan leveren!” Dijkhuis zong zijn bekende repertoire als De echte ware vrouw en de Kastelein. Eén van zijn grootste fans, Egberts moeder, stond vooraan en zong alle nummers mee. Ook een grote fan van de Ermelose volkszanger, Taeke Taekema, was aanwezig en mompelde mee in de microfoon. ,,Zo’n mooie man,” vertelt Dijkhuis na afloop. ,,Wat moeilijk te verstaan, maar leuk toch!” Taekema is inmiddels 71 jaar en woont al heel lang op ’s Heeren Loo. ,,De mensen van ’s Heeren Loo hebben een speciaal plekje in mijn hart,” aldus Dijkhuis, die ook regelmatig een bezoek brengt aan de Ermelose zorginstelling.

Oranjefeest

Op 15 augustus is er in Speuld het Oranjefeest, een authentiek feest met een optocht, duif schieten en een bedrijfsmeerkamp. ,,Ook daar mag ik optreden!” meldt de zanger enthousiast. ,,Ik heb een drukke agenda, maar het is gewoon altijd feest!” Toch maakt Dijkhuis deze weken ook veel tijd vrij voor zijn gezin. ,,Gisteren ben ik met de meiden naar het Dolfinarium geweest. Da’s genieten. Maar ook lekker een terrasje pakken in Ermelo. Gezellig toch!” En voor de gezelligheid kan je de BE-er (Bekende Ermeloër) er goed bij hebben!