Oud toppers leren de jeugd de fijne voetbalkneepjes

ERMELO - Zaterdag 12 december komen Edward Sturing, Bart van Rooijen en Leo vd Kraats , alle drie trainers van Vitesse, een training geven aan de JO13-1, JO14-1 en JO18-1 van DVS’33 Ermelo. De training start om 12.00 uur op de velden 3 en 4.

Vitesse en DVS’33 Ermelo hebben al jaren een goed lopende samenwerking. Edward Sturing is momenteel de Hoofd Opleiding bij Vitesse. Als voetballer speelde hij zo’n driehonderd wedstrijden voor Vitesse, werd international bij het Nederlands Elftal en hij won in 1990 de Gouden Schoen. Ook als trainer was Edward Sturing altijd van grote waarde voor Vitesse. Hoofdtrainer van het 1e van Vitesse, jeugdtrainer, assistent-trainer en ook Hoofd Opleiding waren en zijn de functies waar Edward Sturing invulling aan heeft gegeven. Tussendoor had hij nog een uitstapje naar PSV waar hij van 2006-2008 Hoofd Opleiding was. Jo18-1 heeft zaterdag het genoegen met Edward Sturing te trainen, waarbij Martin Sibrandi (Trainer JO18-1) zal assisteren.

Bart van Rooijen

De JO14-1 wordt getraind door Bart van Rooijen, trainer van Vitesse JO14-1. Hij is al vanaf 2005 actief in de Vitesse Academy. Hij is al jaren trainer van diverse leeftijdsgroepen in de Onderbouw, maar tegenwoordig is hij Technisch Coördinator Onderbouw Vitesse O11. Binnen DVS’33 Ermelo is hij geen onbekende; meerdere malen gaf Van Rooijen een training of een demonstratie. Ook was hij er in 2019 bij op de Aftrapavond DVS Onderbouw, toen alle DVS Onderbouwkinderen voor het eerst een rugtasje met springtouw en mini bal kregen. De DVS-trainers Jelle van Eck en Ricardo van den Berg zullen Van Rooijen zaterdag assisteren.

Leo van de Kraats

De JO13-1 van DVS’33 krijgt te maken met Leo van de Kraats. Ook hij is voor DVS’33 Ermelo al lang geen onbekende meer. Van der Kraats speelde betaald voetbal bij AGOVV uit Apeldoorn. Daar speelde hij meer dan vijfhonderd wedstrijden bij de toenmalige BVO en in de amateurtak. Vanaf 2005 is Leo van de Kraats actief bij de Vitesse/AGOVV Academie. Vanaf 2013 ging Van de Kraats werken bij de jeugd van Vitesse. Menigmaal is ook hij al bij DVS’33 Ermelo actief geweest tijdens voetbaldagen, scouting Jonger Oranje en vele trainingen die hij bij DVS’33 Ermelo heeft gegeven. Zaterdag zal trainer Jeroen Hop hem bij de training assisteren.