‘In Ermelo viert men de sport’

ERMELO – Net als alle andere evenementen en activiteiten heeft ook de Ermelose Sportverkiezing te maken met de coronaperikelen. Vanwege het niet doorgaan van sportwedstrijden is het niet mogelijk de Sporters van het jaar 2020 te kiezen. De organisatie van de sportverkiezing heeft daarom besloten om op 11 februari een aangepast Sportgala te presenteren onder de titel ‘In Ermelo viert men de sport’.

‘Hoe kunnen we nu een sportverkiezing houden, als er geen sportwedstrijden worden gehouden?’ was een van de vragen tijdens het overleg over deze verkiezing. De organisatie (InteractieSport Ermelo en gemeente Ermelo) besloot in samenspraak met de jury, die bestaat uit Hans van Zetten, Johanna Minnaard, Jacqueline de Ruiter Jan Peet en Gert Hofsink, dan maar digitaal te gaan. Vanwege de coronamaatregelen lagen afgelopen jaar de amateurwedstrijden stil en werden er ook geen nationale en internationale wedstrijden georganiseerd. Er konden daardoor ook geen titels behaald worden. Een verkiezing tot sportman, - sportvrouw en –team, een beloning voor een buitengewone sportprestatie, werd daardoor onmogelijk.

Digitaal

Tijdens het aangepaste Sportgala wordt er natuurlijk wel aandacht geschonken aan de sport en sporters, maar in een andere vorm. Tijdens een digitale uitzending worden verenigingen, sportaanbieders, sporters en ook eerdere Sporters van het Jaar voor het voetlicht gebracht en geïnterviewd. Wat hebben de Ermelose sportclubs en sporters het afgelopen jaar bijvoorbeeld gedaan tijdens de corona lockdown. Hoe inventief werden activiteiten georganiseerd en waar? De presentatoren van dit digitale Sportgala zijn Susanne Morren; redacteur NOS Sport en presentator van vorig jaar en Milco Scheper; student Media Informatie en Communicatie en is stagiair bij Southfields NL, een televisieproducent, gespecialiseerd in sportproducties. Een digitaal Sportgala geeft andere mogelijkheden dan een live-gala: er kunnen van tevoren interviews worden gemaakt, filmpjes opgenomen en… men kan live meekijken, maar ook later terugkijken.

Foto

De jury en de organisatie roepen inwoners van Ermelo op een leuke sportieve of actieve foto in te sturen. Vorig jaar was dit nog een wedstrijd, dit jaar natuurlijk niet. Wel moet de foto aan een aantal voorwaarden voldoen: de foto moet in 2020 gemaakt zijn van een Ermelose sporter, sportploeg of tijdens een wedstrijd. De foto dient digitaal aangeleverd te worden, in een JPEG-bestand met een bestandsgrootte van minimaal 2 MB. Er mag geen watermerk in de foto staan. In de mail moet worden aangegeven waar, wanneer en door wie de foto gemaakt is. De foto moet uiterlijk maandag 1 februari 2021 gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De ingestuurde foto’s worden gepresenteerd tijdens het digitale evenement op 11 februari 2021. Voor meer informatie over het Sportgala: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0341 - 412277