‘Sfeer onderling is heel goed’

ERMELO – De vijfde etappe van de Dakar Rally zit er op. De mannen van Coronel Dakar Team, waaronder Ermeloër Bram van Winkoop zijn tot nu toe tevreden met het resultaat. Vooral omdat er al enkele Nederlanders zijn uitgevallen. 

Zowel Bernhard ten Brinke in zijn Toyota als Maurik van den Heuvel in z’n truck gingen op dinsdag, tijdens de derde etappe over de kop. Voor zowel Ten Brinke als voor Van den Heuvel betekende dit het einde van de Dakar Rally 2021. De vierde etappe ging gisteren van start in Wadi Ad-Dawasir, dit was tevens de start- en finishplaats van dinsdag. Door de woestijn reden de coureurs 813 kilometer, waarvan 337 in wedstrijdverband, naar Riyadh. In de vijfde etappe van vandaag van Riyadh naar Al Qaisumah met 456 kilometer, zat Tom Coronel achter het stuur van De Beast 4.0 en kwam als 34e binnen. De gebroeders waren, ondanks de flinke duinen, meteen ook de snelste Nederlanders. Morgen de zesde etappe over en dan zaterdag een rustdag. Voor de renners een dag om uit te rusten en bij te tanken, voor de monteurs een dag om de motoren, trucks en wagens weer eens volledig onder handen te nemen.

Trots

..De vijfde etappe zit er op,’’ vertelt Bram van Winkoop vanavond aan Ermelo van NU. ,,We hebben begin van de middag het bivak opgebouwd en wachten nu tot de mannen terugkomen van de etappe. Tot nu toe mogen we trots zijn met wat we hebben bereikt. In de afgelopen etappes zijn er veel deelnemers uitgevallen, dan realiseer je dat het zeker niet vanzelfsprekend is om aan de finish te komen. De auto doet het goed en Tim en Tom zijn in topvorm! De rally is veelal in hetzelfde gebied, toch zijn de etappes anders en zwaarder, ook de assistentieroutes zijn anders ten opzichte van vorig jaar. Qua assistentieroutes, dus de routes die ik rijd, hebben we er al aardig wat kilometers op zitten. De monteurs sleutelen vaak tot laat in de nacht door om de auto tip en top voor elkaar te krijgen, ik mag eerder naar bed zodat ik de volgende dag fit ben om de truck heelhuids naar het volgende bivak te brengen. De sfeer zit er onderling heel goed in en dat gaan we natuurlijk zo houden!’’