Peek heeft plan B achter de hand

ERMELO - Gerard Peek, organisator van de Veluwse Trailrun, is optimistisch. Op zaterdag 4 september gaat dit sportieve evenement van start en een onderdeel hiervan is de TrailWalk van 15km en 23km.

De start van de wandelaars is tussen 09:00-11:00 uur bij NS-Ermelo. De TrailWalk gaat via het dorp Ermelo, over de Groevebeekse Heide, door het Speulder- en Sprielderbos en de Ermelose Heide om uiteindelijk te finishen bij de Schaapskooi Ermelo. Onderweg is een fouragepost in het bos ingericht waarvan de TrailWalkers gebruik kunnen maken. Het laatste gedeelte van de wandeling volgt naganoeg hetzelfde parkoers als dat van de TrailRunners.

Outdoor Traildorp

Bij de schaapskooi is een ‘outdoor Traildorp’ ingericht waar de deelnemers kunnen bijkomen en genieten van hun prestatie. Elke deelnemer krijgt na afloop een mooie medaille en een 0.0 biertje aangeboden. In het 'Traildorp' voor de Schaapskooi zijn voorzieningen zoals: omkleedruimtes  / garderobe / watertappunten voor bidons / koude douchemogelijkheid / groot terras / catering met na afloop gratis .... Jupiler 0.0 / toiletten / passende live-muziek / Rode Kruis. Deelnemers worden gratis met pendelbussen teruggebracht naar het startpunt NS-Ermelo. Alle wandelaars krijgen bij de start een uitgebreide routebeschrijving en kunnen tevens via een app de Trails laden en volgen.

Beperkt aantal startbewijzen

Daar de doorgeschoven deelnemers van de uitgestelde editie van 2020 voorrang genieten zijn er nu nog een beperkt aantal startbewijzen via inschrijving (23 aug. einde inschrijving) te verkrijgen. Inschrijven is mogelijk via www.veluwsetrailrun.nl zolang het maximaal aantal deelnemers p/afstand nog niet bereikt is. 

Plan B

Peek: ,,We zouden als organisatie niets liever willen dan de deelnemers weer te ontvangen. Dat is namelijk waarvoor we het doen: mensen inspireren om te bewegen in een ’adem’benemende mooie ‘natuur’lijke omgeving. Uiteraard blijven we hierin op 4 september wel afhankelijk van de maatregelen en adviezen van het kabinet, de Veiligheidsregio Gelderland en de Gemeente Ermelo. Als alternatief hebben we, mocht het 4 sept. niet doorgaan, plan B achter de hand."