Ermeloërs snoepen punt af van ongeslagen DOS Westbroek

ERMELO - Dindoa, dat afgelopen week in Kampen haar eerste punten in de overgangsklasse behaalde, wist zich zaterdag goed staande te houden tegen de ongeslagen koploper DOS Westbroek. Trainer Hugo Woudenberg kon zijn team coachen naar een gelijkspel met een mooie score van 12-12 op het bord.

Dindoa begon de wedstrijd goed en reeds in de eerste minuut scoorde men de 1-0. Ondanks goed verdedigend werk werd het in de 6e minuut gelijk. De eerste helft ging gelijk op. Dindoa had moeite om tot goede kansen te komen door goed verdedigend werk van DOS Westbroek. Na 15 minuten spelen was de stand 3-5 in het voordeel van DOS. 5 minuten later was de spanning in de wedstrijd weer terug door twee doelpunten van Tom van den Berg.

Spelbederf

Vervolgens kregen de blauw-witten aanvallend een aantal goede kansen, maar er werd niet gescoord. Verdedigend had Dindoa de zaken goed voor elkaar met veel onderscheppingen waardoor DOS Westbroek genoodzaakt was om met verre schoten een doelpunt te forceren. Aan het einde van de eerste helft kwam Dindoa na een 5-8 achterstand nog terug tot een rust stand van 7-8. Ondertussen had een speler van DOS een gele kaart ontvangen vanwege spelbederf.
De tweede helft kwam DOS Westbroek duidelijk beter uit de startblokken. Dindoa kon het even niet bijbenen en de Westbroekers liepen uit naar een 7-11 voorsprong. Na 10 minuten was Dindoa weer goed bij de les en kwam vervolgens binnen een aantal minuten terug tot 11-11. Hierna kreeg de spanning de overhand. DOS Westbroek probeerde de aanvallen van Dindoa te ontregelen door consequent achter te verdedigen. Dindoa bleef rustig zijn aanvalsspel opbouwen om tot goede kansen te komen. 4 minuten voor tijd scoorde DOS Westbroek nog de 11-12.

Betere fase

Hierna braken spannende minuten aan. Dindoa had in deze fase duidelijk het betere van het spel. Trainer Hugo Woudenberg bracht nog een 2-tal spelers in de aanval in om een gelijkspel af te dwingen. In de laatste minuut kreeg Dindoa na een overtreding op Saskia Lieman nog een strafworp mee die Saskia zelf verzilverde. Direct hierna was het einde van de wedstrijd. Met 12-12 op het scorebord was een mooie score voor Dindoa, hoewel er gezien het spel van de laatste 20 minuten ook een overwinning in had gezeten. Trainer Hugo van Woudenberg was na afloop tevreden: ,,We hebben er alles aan gedaan, goed verdedigd en uiteindelijk een terechte uitslag.”