'Oh, was ik maar bij moeder (in Harderwijk) gebleven'

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft de Veluwse derby met overtuigende cijfers gewonnen. De 5-0 was niet geflatteerd want de Harderwijkers werden bij tijd en wijle overklast. De thuisploeg deed wel waar VVOG om bekend staat, het vocht als een team.

Vanaf het eerste fluitsignaal bepaalde DVS’33 het spel. VVOG werd vroeg gestoord en de gasten hadden geen antwoord op het wisselende spel van Adriaan Kruisheer en Maarten van Dijk die beurtelings opdoken in de spits. Tel daar de snelle voortzettingen over links bij op, waar Benjamin Roemeon een plaag was voor rechtsback Snijders (die in het verleden juist DVS vaak tot last was) en de mooie driehoekjes over rechts en het was snel duidelijk wie er wilde scoren. Kansen kwamen er; de mooiste voor Roemeon die de bal na een kwartier van dichtbij hard naast schoot. Nog geen minuut later was het wel raak. Nicky van Hilten vond in het strafschopgebied Quincy Veenhof die met zijn lange benen deed, wat niemand kon volgen. Het resultaat was wel dat hij oog in oog met doelman Paul Eppink kwam te staan en Veenhof drukte rustig af, 1-0. DVS’33 leek door te drukken en zelfs op 2-0 te komen na een mooie kopbal van Tarik Evre, maar hij bleek buitenspel te staan. VVOG vond geen antwoord op het sterke spel van de dynamische middenvelders van de geelzwarten waarin Lars Dekker de voorkeur had gekregen boven Pinarci en een sterke wedstrijd speelde. Na een prachtige aanval werd Veenhof alleen op doelman Eppink afgestuurd en het publiek juichte al, maar Eppink bleef goed naar de bal kijken en kon redding brengen.

Op de lat

Het talrijke publiek zag DVS’33 dus weer veel kansen morsen en dacht even terug aan de wedstrijd tegen Staphorst. Zeker toen VVOG vlak na rust de lat toucheerde na een lepe bal van de altijd gevaarlijke de Graaf. Daarna was het gedaan met VVOG. Kruisheer poeierde de bal, na een teruggetrokken bal van Veenhof, snoeihard in de kruising: 2-0. VVOG was het helemaal kwijt daar waar de thuisploeg bloed rook. Elke VVOG-er die de bal kreeg op het middenveld wist zich gelijk opgejaagd door twee, drie DVS-ers. Het was mooi om te zien hoe hard de ploeg werkte en de beloning kwam na een splijtende crosspass van Finn Kluivert op Benjamin Roemeon. De naar rechts uitgeweken Roemeon liet Rafik el Hamdi zijn hielen zien en verschalkte doelman Epping met een bekeken lob: 3-0.

Mooiste doelpunt

De jonge, dynamische middenvelder Maarten van Dijk bewaarde het mooiste doelpunt tot de 78e minuut. Diep gestuurd leek van Dijk zich vast te lopen, maar met een bal achter zijn standbeen om kwam hij vrij voor de goal te staan. Met een bekeken schuiver tekende hij voor 4-0. Daarna mocht VVOG in haar handen knijpen dat alleen de ingevallen Nijland nog 5-0 scoorde en de scheidsrechter precies na 90 minuten floot. Het betekende de start van een groot en luidruchtig feest aan de Sportlaan. Om zeven uur sloot de muziek af met: ‘O was ik maar bij moeder thuis gebleven’. Menig Harderwijker dacht dat overigens al om kwart over vier.