KNVB geeft ontheffing vanwege KNVB-bekertoernooi

ERMELO - Vandaag is het bestuur van DVS’33 Ermelo geïnformeerd door de KNVB dat de A-selectie ontheffing heeft gekregen van de avond-lockdown en dus mag blijven trainen tot het einde van de huidige corona-maatregelen die tot 18 december zijn afgekondigd.

De KNVB is gekomen tot dit besluit omdat DVS’33 Ermelo, samen met zeven andere amateurclubs, nog deelneemt aan het KNVB-bekertoernooi en op 14 december de tweede ronde speelt in Veen tegen Achilles Veen. Tevens werd bekend gemaakt dat zaterdag 4 december het complete competitieprogramma in de A-categorie is afgelast. Voor de B-categorie gaat het komend weekend wel gewoon door. 

Coronamaatregelen

Afgelopen vrijdag heeft het kabinet bepaald dat met de nieuwe coronamaatregelen sporten na 17.00 uur niet is toegestaan. Voor het amateurvoetbal betekent dit dat wedstrijden in het weekend wel mogelijk blijven, maar dat er doordeweeks niet of nauwelijks getraind kan worden. De KNVB heeft een besluit genomen over de vraag of de competities dan wel door kunnen blijven gaan. Dit besluit is maatwerk per categorie en betreft alleen het aankomend weekend omdat twee factoren die van belang zijn voor het vervolg nu nog niet vaststaan. Voor het besluit over het aankomend weekend is onderscheid gemaakt tussen de A- en B-categorie. In de A-categorie is het competitieverloop uiteindelijk gericht op promotie/degradatie, terwijl in de B-categorie de pupillen, junioren en senioren vooral zoveel mogelijk willen voetballen.

BVV Barendrecht

In overleg met de KNVB en BVV Barendrecht is het afgelopen zaterdag afgelaste duel opnieuw ingepland voor a.s. zaterdag 4 december. Aanvangstijdstip is een uur vroeger: 13.30 uur in Barendrecht. De KNVB is tot dit besluit gekomen omdat Barendrecht ook behoort tot de acht amateurclubs die nog in het KNVB-bekertoernooi actief zijn en zij ook gewoon door kunnen blijven trainen en er geen sprake is van competitievervalsing.